logo

Finasteridové recenze mužů s prostatitidou

Obecný popis léku

"Finasterid" se týká skupiny antiandrogenních léků, které aktivně potlačují tvorbu enzymu, který vyvolává konverzi testosteronu na dihydrotestosteron. Je to kvůli tomuto hormonu, že nastává nepřirozený růst prostaty. V důsledku tohoto jevu se člověk vyvine hyperplázie prostaty. Lék pomáhá vyřešit tento problém.

Lék poskytuje terapeutický účinek vzhledem k obsahu takové důležité složky, jako je finasterid. Látka kontroluje hormony v mužském těle. Snižuje také výskyt zánětlivých procesů a potlačuje nadměrnou produkci testosteronu. Další léky dávají tyto výsledky:

  1. Snižuje patologii prostaty. Toto snížení obvykle nastane 3 měsíce po zahájení léčby.
  2. Normalizuje tok moči, čímž řeší problém jeho zpoždění v urogenitálním systému. Zlepšení bylo pozorováno u pacientů po 16 týdnech léčby.
  3. Obnovuje postiženou prostatu.
  4. Problém obstrukce močových cest zmizí. Stane se to 7 měsíců poté, co začal člověk užívat lék pravidelně.
  5. Zabraňuje výskytu komplikací, které jsou často způsobeny onemocněními prostaty.

Podmínky uchovávání léků

Jedna tableta přípravku "Finasterid" obsahuje 5 mg účinné látky. Také má lék ve svém složení následující složky:

  1. Monohydrát laktózy.
  2. Kukuřičný škrob
  3. Monokrystalická celulóza.
  4. Laurylmacrogolglyceridy.

Lék je rozložen do vakuových blistrů, které obsahují 7 až 14 tablet. V každé jednotlivé krabičce je obvykle 1 až 4 plné blistry. Dokonce i v ní najdete pokyny pro použití přípravku "Finasteride".

Mužský lék "Finasterid" se užívá ke snížení rychlosti dihydrotestosteronu, stejně jako ke snížení nepřirozené velikosti prostaty. V důsledku toho zmizí problémy s močením pacienta. Specialisté předepisují léky v následujících případech:

  1. Muž má zvětšenou velikost prostaty a objem. To je způsobeno vývojem benigních novotvarů prostaty.
  2. Pacient má akutní retenci moči.
  3. Vyvinutý pomalý průtok moči.
  4. Člověk se musí v noci několikrát dostat kvůli častému naléhání na toaletu.

Lékaři říkají, že "Finasterid" je samotný lék, který by měl být zařazen do farmakoterapie pacientů s těžkými známkami benigní hyperplasie prostaty.

"Finasterid" může být uchováván po dobu 3 let ode dne jeho vydání. Droga se doporučuje uchovávat v původním obalu. Tmavé, suché místo, ve kterém teplota nepřesahuje 25 stupňů Celsia, je pro něj ideální. Děti a domácí zvířata by neměly mít přístup k lékům.

Vlastnosti použití přípravku "Finasterid"

Lék, který má formu tablet, musí být podáván perorálně. Doporučuje se vyhnout žvýkání léku. Omyje se velkým množstvím vody. Jediná dávka se skládá pouze z jedné tablety, která je obsažena v správných poměrech nezbytných ke zmírnění stavu pacientské substance. Za jeden den nemůžete užít velkou dávku. Doporučuje se pít lék ve večerních hodinách.

Konzervativní léčba "Finasterid", stejně jako další podobné léky, například "Penester", trvá dlouhou dobu. Může to trvat několik měsíců.

Pacient začne cítit významnou úlevu asi 12 týdnů po podání první pilulky. V této době by se zvětšená prostatická žláza v důsledku onemocnění měla několikrát snížit.

O měsíc později se proces odtoku moči normalizuje.

Než začnete užívat přípravek, musíte pečlivě prostudovat pokyny, které naleznete v krabičce s blistry. Zobrazuje vlastnosti drogy. Zde jsou nejdůležitější:

  1. Před zahájením léčby by měla být vyloučena přítomnost patologických procesů v těle, které jsou ve svých příznacích velmi podobné benigní prostatické hyperplasii. Mohou to být hypotenze močového měchýře nebo infekční prostatitida. Úspěch léčby pacienta přímo závisí na správnosti diagnózy.
  2. Lék není vhodný pro léčbu dětí a žen. Toto je výhradně mužské léčení.
  3. Ženy by se měly vyhnout kontaktu s tabletami přípravku Finasteride, u nichž byla narušena celistvost filmového potahu. Prášková látka se snadno vstřebává do krve z povrchu pokožky. Na ženské tělo má tento lék negativní účinek. Reprodukční systém trpí zejména tím.
  4. Během průběhu je vhodné, aby byl pacient čas od času vyšetřen na přítomnost nebo nepřítomnost maligního nádoru v prostatické žláze. Toto doporučení je dáno skutečností, že několikrát redukuje PSA v krvi.
  5. Lék nereaguje s léky jiných farmakologických skupin.
  6. Nervový systém je schopen negativně reagovat na užívání drogy. Proto může být člověk rušen nespavostí a nedostatečnou koncentrací pozornosti. Lék také ovlivňuje rychlost psychomotorických reakcí. Tato léčba by měla být prováděna s opatrností.

Finasterid se používá k léčbě pacientů trpících benigní hyperplází prostaty (adenom).

Jak je uvedeno v pokynech pro použití, tablety přípravku Finasteride jsou určeny pro perorální podání. Jsou užívány jednou denně, bez ohledu na jídlo, ne žvýkané a spláchnuté velkým množstvím vody.

Průměrná terapeutická dávka je 5 mg. Kurz terapie je dlouhý.

Během léčby je nutné přísně dodržovat pokyny, dodržovat dávkování a dodržovat určitý režim.

Dávkování

Optimální denní dávka finasteridu je 5 mg, což odpovídá obsahu účinné látky v jedné tabletě.

Je to důležité! Při nemocech ledvin a jater není nutná změna dávky.

Pravidla a způsob přijetí

Lék se používá interně, jedna tableta jednou denně před jídlem nebo po jídle.

Průběh léčby

Průběh léčby je dlouhý, v průměru činí 6 měsíců, ale individuální úprava je možná. Léčivo je schopno se hromadit v tkáních žlázy po dobu 17 dní podání, po níž je její koncentrace v těle zůstává konstantní po celou dobu léčby.

Dávejte pozor! Po prvním týdnu užívání tohoto léku mnozí lidé zaznamenávají pokles závažnosti příznaků prostatitidy: močení se zlepšuje, bolest klesá.

U prostatitidy trvá obvykle užívání léku méně než 6 měsíců kvůli rychlejšímu léčení.

Kontraindikace

Vzhledem k tomu, že lék ovlivňuje hormonální homeostázu, má řadu kontraindikací pro použití:

  • Věk pacienta do 18 let;
  • Individuální nesnášenlivost;
  • Obstrukce močových cest.

Nežádoucí účinky

Finasterid je oficiálně schválený lék, protože jeho vedlejší účinky byly studovány v průběhu četných studií na dobrovolnících. Následující účinky jsou možné s různou mírou pravděpodobnosti:

  • Alergické reakce s různou závažností;
  • Snížená sexuální touha v době užívání;
  • Deprese;
  • Tachykardie;
  • Zvýšená aktivita jaterních enzymů;
  • Slabost erekce;
  • Snížení délky pohlavního styku;
  • Bolest v varlata a prsa;
  • Gynekomastie.

Hair Forum.com

ošetření vypadávání vlasů

  • Seznam fór
  • Změna velikosti písma
  • Pro tisk
  • FAQ
  • Galerie
  • Registrace
  • Přihlásit se

Účinnost a finasterid

Účinnost a finasterid

Roman O. 29. dubna 2011, 01:07

Dobrý den, kluci, všichni!

Přemýšlím o zahájení kurzu na finasteridu, ale v tuto chvíli jsem se vážně obávala o vlivu ploutve na erekci:
kdo po tom, jak moc po zahájení recepce a jak přesně příjem recepce finále ovlivnil mužskou sílu?

Předem vám poděkuju za poskytnuté informace - problém je opravdu velmi naléhavý

Re: POTENCIÁL a finasterid

Eduardo 29 dubna 2011, 02:24

Re: POTENCIÁL a finasterid

moby11 29.4.2011 9:55

Re: POTENCIÁL a finasterid

vitkras 29.4.2011 10:07

Re: POTENCIÁL a finasterid

ggg12 29 dubna 2011, 12:26

Re: POTENCIÁL a finasterid

V @ D1k Apr 29 2011, 18:44

Re: POTENCIÁL a finasterid

Roman O. 02. květen 2011, 17:21

Re: POTENCIÁL a finasterid

Sphinx 02 květen 2011, 18:04

Re: POTENCIÁL a finasterid

Garry May 04 2011, 02:15

Roman O. napsal: Kluci, ahoj všichni!

Přemýšlím o zahájení kurzu na finasteridu, ale v tuto chvíli jsem se vážně obávala o vlivu ploutve na erekci:
kdo po tom, jak moc po zahájení recepce a jak přesně příjem recepce finále ovlivnil mužskou sílu?

Předem vám poděkuju za poskytnuté informace - problém je opravdu velmi naléhavý

O tom už nebyla vytvořena ani jedna pobočka a vytváříte novou. příliš líný, aby se mohl podívat na fórum. například s průzkumem:
viewtopic.php? f = 10t = 4742

Re: POTENCIÁL a finasterid

Sintanial 11. května 2011, 21:47

Re: POTENCIÁL a finasterid

Roman O. 11. května 2011, 23:02

jo, přečtěte si svůj příběh, samozřejmě..
Zajímalo by mě, jaké byly vaše hladiny testosteronu původně? Měl jsem to určitě přeceňován několika jednotkami, byl jsem testován, i když jsem je znal předtím :)))

Existují pouze dva způsoby: pokračovat v plešatosti nebo začít plout ploutve na vlastní nebezpečí. Přikláním se k poslednímu s prosbou, že všechno bude v pořádku :)

Re: POTENCIÁL a finasterid

Vynikající! 03.6.2011, 20:07

Re: POTENCIÁL a finasterid

Roman Fenka 03. červen 2011, 21:44

Re: POTENCIÁL a finasterid

Eduardo Jun 04 2011, 02:28

Re: POTENCIÁL a finasterid

gudkov 05 červen 2011, 06:48

Chubby a libido jsou zcela odlišné věci. Také jsem napsal více než jednou, že na pozadí recepce se finále přestalo spěchat na všechno, co se děje, ale nemají problémy s erekcí.

Aplikace hodnocení finasteridů u mužů

Hormonální terapie je dnes široce používána k léčbě různých onemocnění a správné dysfunkci orgánů. Finasterid je uznáván jako jeden z nejoblíbenějších léků, které jsou předepisovány nejen pro léčbu různých onemocnění prostaty, ale i pro léčbu plešatosti. Toto je droga nové generace. Má složitý účinek na mužské tělo, není návyková, ale jeden z jeho vedlejších účinků může být významné snížení libida. Léčbu nelze použít v případě přecitlivělosti na finasterid - je to její hlavní kontraindikace. Existuje také celé spektrum onemocnění, při nichž lze finasterid používat velmi opatrně. Samotná léčba tímto léčivem, stejně jako u jiných léků, je nepřijatelná. Pokud lékař předepisuje léčivý přípravek finasterid, musí být přísně dodržovány pravidla pro užívání léků tak, aby jejich použití nevedlo k nežádoucím účinkům na zdravotní stav.

Lék na rozšíření alopecie a prostaty byl používán od roku 1997

V reklamě na léčivé přípravky je poměrně časté užívání indikací finasteridu pro jeho použití založeno na skutečnosti, že lék je univerzální léčbou plešatosti u mužů. Například v USA lékaři uznávají jako lék č. 1 z arogenní alopecie. Tato droga ve starém a novém světě je také známá pod jinými jmény: Finpezia, Propecia, Proscar. Zpočátku byl přípravek určen pouze k léčbě zvětšené prostaty u mužů. Testování léku k identifikaci vedlejších účinků pomohlo zjistit, že jeho použití vyvolává růst vlasů na hlavě a změnu stavu vlasů.

Od roku 1997 je finasterid široce používán ve Spojených státech, pak v Evropě, pro léčbu plešatosti u mužů. Tento lék však poskytuje méně účinnou pomoc lidem trpícím benigní hyperplázií prostaty. Finasterid s aplikací kurzu je schopen:

  • snížit velikost rozšířené prostaty;
  • zlepšit tok moči;
  • snižuje riziko akutní retence moči.

Indikace finasteridu zahrnují použití léku v případech, kdy je nutné se vyhnout chirurgickému zákroku: transuretrální resekci prostaty, prostatektomie a tak dále.

Pokud analyzujeme četné recenze tohoto léku, zveřejněné online a v tištěné formě, je třeba poznamenat, že mnoho pacientů, kteří užívali lék během roku, aby se zbavili plešatosti, dosáhli svého cíle. Odborníci poznamenávají, že jestliže v důsledku užívání léků po dobu 12 měsíců se skalp nezačne zotavit, finasterid nepřinese podobný výsledek, i když léčba pokračuje. Ale obecně 90% mužů, kterým byla předepsána hormonální droga, potvrdí: vypadávání vlasů na hlavě se opravdu zastaví a vlasy se začnou zotavovat. Během léčby plešatosti se počet plešatých plevelů na hlavě výrazně sníží nebo úplně zmizí. Pozitivní recenze se vztahují k samotnému stavu vlasů, jejichž struktura pod vlivem léčiva na tělo se zlepšuje.

O specifikach terapie

Léčba tímto léčivem je dlouhá. Průběh léčby prostaty trvá několik měsíců - až do vymizení nebo snížení klinických symptomů onemocnění u mužů. Lék je dostupný ve formě tablet a podává se perorálně. Patří do kategorie léků, které jsou dobře absorbovány a snadno pronikají do tkání a tekutin v těle. Lék má vysokou úroveň biologické dostupnosti - 80%. Finasterid dosahuje svého maximálního účinku během 1-2 hodin po jeho použití. Podle recenzí a odborných hodnocení: pro hormonální léky je to spíše vysoký výsledek. Ve formě metabolitů se lék vylučuje ledvinami a střevami. Zvažuje se: zlepšení stavu pacienta začíná několik měsíců po zahájení léčby, ale ke konsolidaci terapeutického účinku se doporučuje užívání hormonálního přípravku po dobu 6 měsíců nebo déle.

Je třeba zvážit: u mužů během léčby mohou být pozorovány známky impotence a oslabení libida. Během léčby jsou stížnosti pacientů na depresivní sexuální impotenci a nepřítomnost přirozeného chování vůči opačnému pohlaví neobvyklé. Ale na konci terapeutického kurzu se libido postupně vrátí k normálu. Likvidita trvá 36 měsíců a v závislosti na podmínkách skladování na suchém, chladném, tmavém místě neztrácí své vlastnosti během této doby. Seznam nežádoucích účinků léku je poměrně rozsáhlý, což potvrzuje analýza zpětné vazby pacienta. Během léčby finasteridem se často u mužů vyskytuje vyrážka. Mezi nežádoucí účinky patří svědění, kopřivka, přecitlivělost mléčných žláz.

Pacientský popis jeho stavu od doby léčby často zahrnuje ospalost kvůli nepřímému účinku léčiva na nervový systém. V některých případech může droga způsobit otoky na obličeji. Zvláštním tématem je možnost užívání léků k léčbě pacientů, u kterých byla diagnostikována selhání ledvin. Finasterid nemá negativní vliv na ledvinové tkáně a jeho použití není zakázáno při různých stupních selhání ledvin. Ve většině případů je pro takové pacienty vhodná standardní denní dávka léku - 5 mg. Nicméně před zahájením léčby by člověk určitě měl podrobit komplexní diagnózu (včetně rektální vyšetření) na přítomnost rakoviny prostaty.

Existuje riziko obstrukční uropatie.

Ti, kteří trpí selháním jater, lék obvykle není předepsán - to vše závisí na hladině fungování jater a poškození tkání vnitřního orgánu. Je také nutné vědět, že finasterid není pro děti předepsán. Při určování trvání léčby je třeba vzít v úvahu následující skutečnosti

  • jiné léky užívané pacientem;
  • věk osoby;
  • jeho zdravotní stav;
  • přítomnost nebo nepřítomnost onemocnění urogenitálního systému.

Starší pacienti, stejně jako pacienti trpící renální insuficiencí, se finasterid vylučuje z těla mnohem pomaleji.

Pokud je osoba na hemodialýze, nedoporučuje se jí finasterid, protože užívání hormonálního přípravku může významně poškodit zdraví člověka. Osoby starší 70 let nejsou kontraindikovány a jejich užívání obvykle nevyžaduje dodatečné změny standardní dávky. Dalším důležitým opatřením, které je třeba během léčby učinit, je sledování režimu močení a množství moči uvolňovaného denně tělem. Z hodnocení pacientů je zřejmé, že muži si stěžují na různé močové poruchy. U prvních příznaků vzniku a vývoje obstruktivní uropatie byste se měli okamžitě poradit s lékařem. Je důležité vzít v úvahu následující bod: u maligní degenerace prostaty není finasterid předepisován.

Finasterid s adenomem

Adenom prostaty je proliferace benigní prostaty. Tato podmínka je na hranici fyziologické a patologické, protože se projevuje téměř u všech mužů ve stáří a je považována za druh znamení stárnutí orgánu. Současně však způsobuje obrovské množství nepříjemných příznaků, a proto vyžaduje léčbu.

Abychom se zbavili této patologie, používají se dva způsoby léčby - konzervativní a operační. Pokud prostata ustoupí mírně a onemocnění je v raných stádiích, pak se uchýlí k drogám, tedy ke konzervativní terapii.

Finasterid se ukázal být výborným lékem pro adenom prostaty. Ale nemůžete to jen pít, měli byste pečlivě prostudovat návod k použití a před použitím konzultovat s lékařem. Protože droga není pro všechny.

Jaké jsou příznaky přípravku Finasteride?

Před jmenováním léčby je nutné podstoupit vyšetření, které pomohou při zjištění onemocnění. Následující subjektivní pocity by však měly být důvodem pro to, aby se obrátili na specialisty:

  • doba močení se významně zvýšila;
  • tlak moči značně oslabený, pomalý proud, někdy může být přerušeno;
  • po odchodu na toaletu není pocit vyprazdňování močového měchýře;
  • na samém začátku močení dochází ke zpoždění mezi uvolněním svalů a výskytem průjmu;
  • na konci močení moč může začínat vystupovat v kapkách;
  • v noci musíte chodit na toaletu;
  • výlety na toaletě odpoledne také vzrostly;
  • v některých případech se musíte přimět k močení;
  • inkontinenční příhody jsou někdy možné.

Všechny tyto příznaky mohou naznačovat adenom prostaty. Aby nedošlo k zahájení procesu, léčba by měla začít od prvních příznaků.

Finasteridové složení

Hlavní účinná látka má stejný název jako obchodní název léku - finasterid. Obvykle jedna tableta obsahuje 5 mg.

Ale kromě této složky existují také adjuvans:

  • monohydráty laktosy;
  • celulóza a škrob;
  • oxid titaničitý;
  • stearan hořečnatý.

Všichni dávají určitý tvar a typ tablety a nedávají je příliš brzy na rozpuštění. Pomáhají dodávat přípravku Finasteride přesně tam, kde by měl začít absorbovat a působit.

Indikace

Lék je předepsán k zastavení proliferace žlázové žlázy, stejně jako ke snížení hyperplasie prostaty. Pomáhá obnovit průchodnost močové trubice, zlepšuje tok moči přes ni a snižuje jasnost klinických projevů. Navíc výrazně snižuje riziko akutní retence moči, což může vyžadovat operaci.

Když nemůžete drogu vypít

Finasteridu je přísně zakázáno užívat ženy a během nosení dítěte je obecně nežádoucí jakýkoli kontakt s tímto lékem. To je dáno skutečností, že účinná složka tohoto léčiva má negativní účinek na plod, zvláště na muže. Zabraňuje normálnímu vývoji pohlavních orgánů v embryu.

Také nepoužívejte lék pro osoby, které mají v anamnéze alergické reakce na některé složky přípravku Finasterid. Zkušenosti s užíváním tohoto léčiva při léčbě onemocnění u dětí nemají, takže jsou také kontraindikovány.

Jak pít drogu

Užívejte přípravek Finasteride 1 tabletu jednou denně. Nedoporučuje se překročit denní dávku 5 mg, protože obsahuje hormonální látky. A to by nemělo být zneužíváno.

Průběh léčby je vždy velmi dlouhý. To může být od 5-6 měsíců nebo více. Ale všechna tato kritéria by měla omezit lékaře. Lék by měl být podáván pod neustálým dohledem ošetřujícího lékaře s pravidelným testováním.

Nežádoucí účinky

Stejně jako všechny ostatní, a zejména hormonální přípravky má Finasterid nejen pozitivní stránku - hojivý účinek, ale také negativní - nežádoucí účinky. Mohou pocházet z různých orgánů a systémů:

  • imunita - alergie, angioedém na rtech a tváři;
  • epidermis - různé typy vyrážky na kůži, závažné svědění, někdy - kopřivka;
  • trávicí orgány - zvýšení koncentrace jaterních vzorků;
  • kardiovaskulární poruchy - palpitace, tj. třesavý srdeční sval, ve vzácných případech - tachykardie;
  • psyche - prudké snížení libida (toužení opačného pohlaví). Obvykle se tento nepříjemný okamžik vyskytuje na začátku léčby a úplně zmizí přibližně do konce druhého týdne léčby. Ve vzácných případech lze pozorovat nízké libido po celou dobu trvání a přetrvávat po přerušení léčby. Další duševní porucha může být depresivní stav;
  • pohlavní orgány - přechodná impotence, bolest v šourku, porušení uvolňování spermií (ejakulace), snížení koncentrace a motility spermií v spermatu;
  • bolest, otok, někdy významné zvýšení mléčných žláz u mužů.

Pokud se objeví takové nepříjemné příznaky, měli byste o tom informovat svého lékaře. Vzhledem k tomu, že může být nutné upravit dávku přípravku Finasteride nebo výběr jakéhokoli analogu.

Recepční funkce

Pacienti užívající přípravek Finasterid zvyšují riziko obstrukční uropatie. Jedná se o stav, při kterém dochází k narušení obstrukce močových cest v jakékoli části celého systému. Je to nebezpečné, protože může vést k patologickým stavům ledvin a poškození jejich funkcí.

Než začnete užívat přípravek Finasteride, měli byste se ujistit, že v těle nejsou přítomny následující nemoci, které se snadno zaměňují s hyperplazí prostaty:

  • onkologický proces v prostatě;
  • svalová slabost močového měchýře;
  • prostatitida;
  • uretrální striktura;
  • porušení inervace močového měchýře.

Názor pacientů

Recenze Finasteridu pro adenom prostaty u mužů jsou velmi odlišné. Někteří lidé píší, že užívání drogy jim vůbec nepomohlo a někdy to dokonce zhoršilo, protože způsobovalo vedlejší účinky. Přesto většina recenzí je pozitivní.

Lidé říkají, že lék jim pomohl zbavit se tohoto problému, odstranit nepříjemné příznaky a nezpůsobil žádné negativní změny v těle a pohodu. Pacienti také poznamenávají, že cenová politika přípravku Finasteride je velmi loajální, takže ani dlouhodobé užívání drogy nemá silný rozpočet. Níže jsou uvedeny některé recenze.

Fórum pro vypadávání vlasů

Různé léčení plešatosti

Otázky a diskuze o přípravku Finasteride

Diskutujeme o léčbě plešatosti pomocí finasteridu, minoxidilu a dalších léků.

Zpráva pazz87 »08 Září 2012, 14:17

Zpráva pazz87 »Apr 06 2013, 22:24

Navíc, srst těla, mastná kůže, lupy a plešatost nejsou v žádném případě spojeny s každým jiným. Mohu pouze předpokládat, že různé typy buněk mají odlišnou citlivost na DHT, takže tyto jevy nejsou příbuzné.

Jak se vlasy na obličeji / těle chovají při užívání finasteridu, je také tajemstvím. Některé vlasy mohou začít vypadávat. Například, padám na mé ruce. Přesněji snadno vytažené. Pro ostatní, žádná změna. Neslyšel jsem o růstu růstu, ale nevylučuji.

Zpráva pazz87 »Apr 06 2013, 22:26

Jekův příspěvek "09.11.2014, 2:10

Pro zvědavé je třeba číst (.):

"Finasterid v léčbě plešatosti může způsobit těžkou depresi u mužů"
(An-tech.ru/2013/02/finasterid-propetsiya-pri-lechenii-oblyiseniya-mozhet-vyizvat-tyazheluyu-depressiyu-u-muzhchin/)

V dávce 1/8 standardní tablety nebyla dávka nikdy překročena. Symptomy menší deprese přišly na konci prvního roku přijetí. Druhý rok, kdy žijete jako zombie: minimum vlasů, které roste na Fino, vás nebude dělat šťastným stejným způsobem jako na začátku. Do konce druhého roku už pochopíte, že to je cesta nikam. hodit vítání. Po 2,5..3 měsících začíná rychlé zaměření toho, co vyrostlo na Finnu, a do malého radostného psychologického stavu se přidává povědomí o "zrušení". Nemohu říci vše, co pullback vede k ještě horší stav, než to bylo začít přijímat finále (možná je to každý jednotlivě), je zřejmé, že žebro neodstraní příčinu, a kompenzuje efekt.
Situace se začala více nebo méně stabilizovat po 1,5 až 2 letech po zrušení přijetí finále. Psané na základě osobních zkušeností.

Zpráva pazz87 »11. 11. 2014, 21:48

Jekův příspěvek "11. 11. 2014, 23:25

Správně. Nechte si začátečníci poznat celou škálu finále.

Pazuzu, jaký efekt dostáváte v dávce 1/20?

Zpráva arej2014 "15. listopadu 2014, 19:31

Zpráva Jek »15. 11. 2014, 20:42

Zpráva andrej2014 "16. listopadu 2014, 10:55

Protože musíte myslet s vaší hlavou a přestože byste měli číst recenze o možných důsledcích. Je dokonce i pravidlo: "Chytrý vlas nechává špatnou hlavu." Samozřejmě, jakmile se v zámoří jed nalil do domácím trhu, hromadné nehody, neznalí Pelištejci ho chytil jako sláma, v naivní naději, že růst až nenávistné holou elegantní plnovous, protože to všechno zaplatili hořké zklamání, různé negativní vedlejší účinky nebo drog závislost a samozřejmě finanční ztráty; a přesto poptávka po tomto produktu sotva klesá, protože blázni nejsou přeloženi a mezinárodně mafie syndikát producentů fin-mine a trichologists-transplantologists tančí na svých kostech vesele. Naštěstí jsem se dozvěděl o škodlivých vlastnostech těchto kvazi-léků dříve než jen o jejich existenci.

Metoda česání je stále odpad, který jsem zoufale miloval a nakonec se stávající vlasy začaly hromadit v kořenech a musel jsem všeho opustit. A jen úspěch jednoho z účastníků fóra, který zveřejnil fotky jeho výsledků získaných pomocí pomocníků společnosti Lyapko, mě silně inspiroval a koneckonců také jsem měl v létě znatelné zlepšení.

Nicméně, myslím, že nejméně bezbolestnou metodou jsou paruky, čepice, systémy. Co je tu skvělé - můžete okamžitě získat účes vašich snů, na rozdíl od fin-mines, kteří dávají pouze uschlé výhonky v období n. Ale bohužel, zejména v naší lokalitě, toto odvětví je pro muže zneužíváno a ceny na stránkách moskevských salonů jsou schopné mnohých vyděsit.

Lék "Finasteride": muži recenze

Dnes můžete vidět velké množství mladých lidí, kteří mají holé podrážky vypadají brzy. Tento jev přináší mnoho problémů, včetně velmi nízké sebeúcty. Tváří v tvář ztrátě vlasů, lidé se aktivně začínají hledat řešení tohoto problému. Současně jsou lékárny naplněny různými způsoby vypadávání vlasů. Jedním z těchto léků je "Finasteride", recenze mužů, které jsou ve větší míře pozitivní. V tomto článku budeme zvažovat všechny aspekty používání tohoto nástroje.

Hlavní příčiny plešatosti

Ve skutečnosti mohou být příčiny plešatosti mnoho, a před zahájením léčby je třeba problém identifikovat. Velmi často se hustá hlava vlasů začíná ztenčovat kvůli nedostatku vitaminů, minerálů v těle nebo při neustálém stresu. Také vede ke ztrátě vlasů může být špatný způsob života a špatné návyky. V tomto článku však budeme mluvit o takovém problému, jako je ohnisko vlasů a plešatost vlasů. Nejčastěji to dochází kvůli nesprávným hladinám hormonů. Za přítomnosti takových problémů doporučují lékaři užívat lék "Finasterid". Hodnocení mužů potvrzuje, že tento nástroj je docela efektivní. Existuje však mnoho nuancí.

Mějte však na paměti, že se naprosto nedoporučuje předepisovat takovou drogu sami, protože se skládá z hormonů. Pokud se nechcete ublížit, nezapomeňte jít do ordinace lékaře, provést příslušné testy a teprve potom se budete moci dozvědět o tom, zda je vhodné užívat tyto tablety.

Ženy se nedoporučují používat tento nástroj, protože nebudou schopny vyřešit problém ztráty vlasů ve veselém sexu.

Farmakologie

Tento článek podrobně popisuje všechny aspekty užívání přípravku Finasteride. Hodnocení mužů je někdy docela rozporuplné, takže byste se měli blíže seznámit s drogami. Všechny produkty s podobným složením jsou určeny především pro léčení onemocnění prostaty. Nicméně, podle lékařského výzkumu, bylo zjištěno, že při pravidelném užívání takových léků se vlasová linie výrazně zlepšila u mužů.

"Finasterid", recenze mužů, o kterých jsou pozitivnější, nezačalo okamžitě jednat. Většina mužů začala zaznamenávat významné změny až po roce správného použití nápravy. Ale i přes tak dlouhou dobu léčby se jeho výsledky mohou jen radovat.

Účinek po aplikaci

Lék "Finasteride" (recenze mužů s plešatostí, které si můžete přečíst v tomto článku) bude jednat pouze v případě, že příčinou vypadávání vlasů spočívá v narušení hormonálních hladin.

Spojené státy jsou považovány za první zemi, která objevila tento lék na léčbu plešatosti u mužů. V důsledku mnoha dalších studií bylo zjištěno, že tento nástroj nejen účinně řeší onemocnění prostaty, ale také řeší kosmetické problémy.

"Finasterid" pro vlasy, recenze mužů, o kterých si můžete přečíst v tomto článku, přispívá k aktivnímu růstu vlasů na hlavě a zlepšuje stav vlasů. Po ročním pravidelném používání zjistíte, že se vlasy stávají silnějšími, tužšími a silnějšími. Lékaři doporučují, aby po ukončení léčby byla udržovací léčba prováděna za účelem konsolidace získaných výsledků.

Proč je droga tak populární v silnějším sexu?

Tablety "Finasteride" začaly získávat popularitu již v roce 1977 v Americe, po níž o tom Evropa slyšela. Tehdy to byl jediný lék na léčbu plešatosti, ale krátce poté se objevila řada jeho analogů. Současně vědci zřídili vztah poruch prostaty a plešatosti. Droga je tak populární, protože dokáže vyřešit několik problémů najednou: léčit onemocnění prostaty, normalizovat hladinu mužských hormonů a zbavit plešatosti. V tomto článku se můžete naučit všechny vlastnosti léku "Finasteride". Hodnocení mužů s prostatií naznačuje, že tyto pilulky jsou také schopny řešit problémy se schopností a zlepšit sexuální život mužů. Pacienti také zaznamenali zlepšení ve zhoršení odtoku moči a jeho zpoždění.

Ale i přes tak velký seznam problémů, s kterými se Finasteride dokáže vypořádat, je nejčastěji používán pro plešatost. Podle lékařů dosáhlo cíle téměř všech pacientů, kteří si stanovili cíl získat zdravé a husté vlasy. A po pouhém roce se struktura vlasů začala zlepšovat a pleťové plochy se začaly naplňovat.

Pokud po uplynutí jednoho roku užívání pilulek nezaznamenáte žádné zlepšení, nemá smysl pokračovat v léčbě. V takovém případě budete muset podstoupit speciální vyšetření a podle stanovené diagnózy zvolit správný průběh léčby. Podle statistik však více než devadesát procent mužů léčených tímto lékem zaznamenalo významné zlepšení, jak dokládá neuvěřitelná účinnost a bezpečnost látky.

Podle recenzí pacienta se během léčby vlasy přestanou vylučovat a plešatiny postupně zmizí. To mění strukturu chloupků. Stávají se silnějšími, silnějšími a hladšími.

Několik slov o léčbě

Neočekávejte velmi rychlé výsledky užívání této drogy. Minimální doba léčby je pět měsíců a může být upravena v závislosti na úkolech. V některých případech lékaři doporučují užívání léků již několik let. Nejčastěji lékaři předepisují léky ve formě tablet, které se užívají ústy, ale také pleťová voda je velmi oblíbená. Používá se dvakrát denně, dělá šest nebo sedm kohoutků a pečlivě vtírá do pokožky hlavy. Účinné látky se rychle vstřebávají a začnou působit. Zároveň produkty rozkladu nemají negativní vliv na samotný organismus. Nejčastěji se mohou objevit první výsledky během tří až čtyř let od zahájení aplikace, ale neměli byste okamžitě přestat užívat drogu, jinak byste prostě zbytečně strávíte čas a peníze.

Upozorňujeme, že dávkování je předepsáno pouze lékařem, v závislosti na vašem stavu. Pokud léčba používá přípravek "Finasterid" plus "Fokusin" (mužské recenze této metody léčby jsou pozitivní), můžete dosáhnout neuvěřitelných výsledků. Obě tyto léky zvyšují vzájemné působení a mají pozitivní vliv na hojivý proces.

Několik slov o tom, jak se cítí pacienti

Tento lék bohužel není vždy dobře tolerován. V některých případech bylo pozorováno snížení libida u mužů. To znamená, že muž se už nezajímá o opačné pohlaví a má sníženou sexuální touhu. Tyto jevy jsou spojeny s použitím hormonální drogy.

Po ukončení užívání se však váš stav vrátí k normálu nebo dokonce zlepší.

Existují nějaké vedlejší účinky?

V některých případech užívání léku "Finasteride Teva" (muži jsou uvedeny v tomto článku) vede k některým vedlejším účinkům, které jsou vlastně poměrně málo. V některých případech byla zjištěna alergická reakce na tento lék, projevující se formou kopřivky, pruritu, stejně jako při přecitlivělosti na bradavky.

Docela často se pacienti stěžují na ospalost a únavu. To je způsobeno účinky účinných látek na nervový systém. Proto lékaři doporučují, aby se vyhnuli řízení automobilu. V některých případech použití drogy vede k otokům těla a tváře. Ujistěte se, že o tom informujete svého lékaře. Koneckonců, nemusíte mít podezření na onemocnění ledvin.

Doporučuje se podrobit úplnému vyšetření těla ještě před zahájením studie a teprve poté rozhodnout, zda je možné tablety přípravku Finasterid užívat.

Mohou ženy používat

Podle návodu k použití není tento přípravek určen pro ženy. Chcete-li růst luxusní husté vlasy, musíte použít jiné metody léčby. Nicméně, pokud lékař zjistil diagnózu "plešatosti mužského modelu", mohou ženy použít tento lék. Nejčastěji se tento problém vyskytuje u onemocnění endokrinního systému.

Některé nuance aplikace

Tento přípravek by v žádném případě neměl používat děti. Hormonální terapie pro děti může vést k extrémně katastrofálním následkům. Ujistěte se, že informujete svého lékaře o vašich nemocech, stejně jako o operacích. Před předepsáním přípravku Finasteride by lékař měl přezkoumat seznam léků, které užíváte.

Úsporný efekt

"Finasterid" (recenze mužů s adenomem a plešatostí jsou pozitivní) začíná jednat jen několik měsíců po zahájení aplikace. Nezáleží na tom, jak velká je oblast plešatosti, účinná složka pilulek se postará o aktivní růst vašich vlasů.

Mnozí se zajímají o otázku, jak dlouho bude účinek po skončení kurzu. Takže bude perzistentní, pouze pokud ztráta vlasů je spojena s hormonálními poruchami. V tomto případě jsou současně řešeny dva problémy: léčba onemocnění prostaty a alopecie.

Lék "Finasteride": muži recenze

Téměř všichni pacienti se shodují, že tento lék je opravdu velmi účinný. Nicméně, mnoho mužů začne vzít bez doporučení lékaře, a nevidí správný účinek. To může být způsobeno skutečností, že plešatost není absolutně spojena s hormonálními poruchami. Před použitím se ujistěte, že jste navštívili lékaře a složili příslušné testy.

Někteří pacienti si stěžovali na únavu a slabost, stejně jako na snížení sexuální touhy. Po podání léčebného režimu se však stav nejen vrátil do normálu, ale také se zlepšil.

Je bezpečné říci, že nástroj se vyrovná s úkoly, které mu byly přiděleny, ale pouze s dovedným používáním.

Lék "Finasteride": muži recenze

Dnes najdete velké množství mladých mužů, kteří již mají viditelné plešatiny. To je vážný problém, protože je plný poklesu sebeúcty. Lidé horečně hledají řešení a moderní farmakologie nabízí všechny nové možnosti. Jedním z nejpopulárnějších léků dnes je Finasterid. Recenze mužů o něm jsou poměrně rozmanité, dnes se pokusíme zjistit, jak je tento nástroj efektivní a bezpečný. Plešatý balzámy dodávají věk, negativně ovlivňují vzhled a celkový obraz, což znamená, že je to problém, který je třeba vyřešit.

Příčiny plešatosti

Mohlo by jich být spousta. Vlasy mohou vypadnout kvůli nedostatku určitých vitamínů a minerálů, silnému stresu. Závažné onemocnění a užívání silných drog, zneužívání alkoholu a kouření - to vše má nepříznivý vliv na zdraví a krásu vašich vlasů. Ale dnes mluvíme o ohniskovém prolapsu, když se na místě luxusního hlavičky vlasů tvoří plešatá. Důvodem této metamorfózy je často změna v hormonální hladině. Léčba takových stavů se používá jako lék Finasterid. Hodnocení lidí říká o vysoké účinnosti tohoto nástroje. Je však třeba varovat ty, kteří chtějí vyřešit problémy s vlasy pomocí tohoto léku: může být používán pouze podle pokynů lékaře, protože je to hormonální lék.

Ženy jsou obzvláště citlivé na vlasy, ale hned jsme vás varovali: tento problém nevyřeší mnoho problémů, které přispívají ke ztrátě vlasů ve slušném sexu.

Farmakologický účinek

Dnes zvažujeme léčbu "Finasteride". Názory mužů mohou trochu zmást čtenáře, protože se týkají především léčby hyperplasie prostaty. To není překvapující, pokud se podíváte na trh léčení plešatosti obecně. Všechny byly původně vyrobeny zcela odlišnými cíli, ale v průběhu výzkumu objevili vědci takový vedlejší účinek jako zlepšení růstu vlasů. První lék, který byl v době výzkumu uznán za lék na plešatost, byl Finasterid. Recenze mužů správně poukazují na ustálený, ale ne příliš rychlý účinek. V průměru vědci nazývají číslo 12 měsíců. Toto je období, ve kterém se objeví zdravé vlasy.

Léčba léčení plešatosti a prostaty

Dnes je nejznámější lék proti plešatosti Finasterid. Pro vlasy je opravdu úžasně efektivní, za předpokladu, že důvod jejich ztráty spočívá v oblasti hormonální nerovnováhy. První zemí, která drogu rozpoznává jako drogu č. 1 v boji proti androgenní alopécii, je Spojené státy. Byly zde provedeny další výzkumy a klinické studie. Během svého chování se rozsah léku rozšířil od léčby zvětšené prostaty u mužů až po čistě kosmetické problémy. Klinické studie ukázaly, jak účinná je Finasterida pro vlasy. Jeho použití vyvolává jejich růst na hlavě a změny ve stavu vlasů. Samotné vlasy se stávají silnějšími a tvrdšími. Po ukončení léčby je nutné provést udržovací terapii, aby se dosáhlo dosaženého výsledku.

Finasterid získává popularitu

Kolem roku 1977 byl přípravek Finasteride aktivně používán ve Spojených státech a poté v Evropě. Analogy se začaly objevovat mnohem později, těsně pod nimi věnujeme jim čas. Současně byla zdůrazněna stabilní vzájemná souvislost mezi poruchami prostaty a problémem s plešatostí. Lék vám umožňuje současně vyřešit oba problémy, pomáhá při léčbě benigní hyperplázie prostaty, může snížit velikost zvětšené žlázy, zlepšit tok moči a snížit riziko jeho akutního zpoždění.

Ale ještě častěji užívejte lék "Finasteride" na plešatost. Přehledy, které analyzují desítky lékařů, nám dovolují říci, že lidé, kteří ji přijali v průběhu roku, dosáhnou svého cíle. Zároveň odborníci upozorňují na skutečnost, že pokud po 12 měsících se vlasy nezačnou zotavovat, nemá smysl pokračovat ve užívání drogy. Je třeba znovu prověřit a upravit směr léčby. Zároveň je však třeba poznamenat, že výsledky jsou působivé. U 90% mužů léčených přípravkem Finasteride se ztráta zastavila a vlasy začaly růst.

Během léčby se počet plešatců významně snižuje nebo úplně zmizí. Současně má lék "Finasteride" velmi pozitivní vliv na strukturu vlasů. Stávají se hladšími a krásnějšími.

Něco o terapii

Rychlé výsledky s tímto nástrojem nelze dosáhnout. Průběh léčby prostaty trvá obvykle 5 měsíců, zatímco problém plešatosti může trvat mnohem déle. V některých případech se doporučuje lék užívat několik let. Nástroj je nejčastěji předepsán ve formě pilulky a užívá se perorálně. Tam je také "Finasteride" - lotion, recenzí, které jsou také docela dobré. Aplikujte ji také na pokožku hlavy, asi 1 ml (6-8 lisů) dvakrát denně. Léčivo se snadno vstřebává a proniká do tkání a tekutin v těle. Lék má vysokou úroveň biologické dostupnosti. Začíná pracovat téměř okamžitě a dosáhne maximálního nárazu přibližně dvě hodiny po aplikaci. Rozkladné produkty se vylučují ledvinami a játry, zatímco metabolity neovlivňují práci samotných orgánů.

Zdá se, že viditelné zlepšení se začnou objevovat zhruba 3-4 měsíce po zahájení léčby, ale aby byl výsledek stabilní, je nutno použít nápravu od šesti měsíců do několika let podle uvážení ošetřujícího lékaře. V tomto případě by měla dávka předepisovat i lékař, a to pod pečlivou kontrolou, může se po určitou dobu významně zvýšit.

Stav pacienta během léčby.

Finasterid není vždy 100% dobře snášen. Pokyny, recenze bývalých a současných pacientů varují před takovými změnami, jako je oslabení libida. To znamená, že zdravý muž může mít přirozenou touhu po opačném pohlaví, objeví se známky impotence a oslabení sexuální touhy. Jedná se o přirozenou reakci těla na léčbu hormonálními léky, na konci kurzu se stav pomalu vrátí do normálu.

Nežádoucí účinky

Jejich seznam je poměrně rozsáhlý, což je potvrzeno klinickými studiemi, avšak v některých případech je stále považováno za přiměřený předpis přípravku Finasteride na vlasy. Recenze uvádějí alergické reakce a svědění kůže, také mezi vedlejšími účinky - kopřivka, zvýšená citlivost prsních bradavek.

Pacienti, popisující jejich stav, často si stěžují na ospalost. To je další nepříjemný okamžik, který lékař musí varovat. To je způsobeno nepřímým účinkem léčiva na centrální nervový systém. V některých případech je zaznamenán vývoj otoku na obličeji a těle. Ujistěte se, že to oznámíte svému lékaři! Pokud předtím neměl ledvinovou zkoušku, udělá to teď.

Klinické studie obecně uvádějí, že lék může být použit pro různé stupně selhání ledvin. Obvyklá dávka 5 mg bude vyhovovat téměř všem, ale když se stav zhorší a otok je silný, lékař by měl rozhodnout, že bude pokračovat v léčbě. Doporučuje se podrobit komplexní vyšetření, včetně rektálního vyšetření, o přítomnosti rakoviny prostaty před léčbou.

Je tento lék pouze pro muže?

Proč se přípravek zaměřuje na muže a může být Finasterid použit pro ženy? Recenze naznačují, že v boji za dlouhé a krásné vlasy spravedlivého sexu se více než jednou snažil najít spásu v této nové droze. Nejprve se však nezaměřuje na ženy. Pouze pokud lékař po vyšetření a vyšetření vašeho endokrinního systému diagnostikuje mužskou plešatost, bude jeho použití opodstatněné. Nejčastěji, plešatost u žen má jiné důvody, takže si drogu nemůžete vzít sami. Je obzvlášť nebezpečné během těhotenství, protože způsobuje závažné malformace plodu. V žádném případě se nemůžete sama léčit a užívat ženu "Finasterid". Přehledy neobsahují žádný důkaz o účinnosti takové terapie, ale zdravotní problémy mohou být získány docela hodně.

Zdravotní stav a trvání léčby

V žádném případě by neměla být droga podávána dětem. Jakákoli hormonální terapie pro děti je nebezpečná. Lékař navíc musí stanovit bezpečné trvání léčby pro každého jednotlivého pacienta. K tomu musí shromažďovat informace o věku a nemoci pacienta, operacích. Je velmi důležité co nejvíce učit o tom, jaké drogy člověk bere. Některé z nich mohou zhoršit nebo zpomalit účinnost léčby přípravkem Finasteride. Analogy tohoto léku se chovají stejným způsobem, což znamená, že potřebují přistupovat k otázce svého cíle bez odpovědnosti.

Na trhu je dnes mnoho generik. Jedná se o léky vytvořené na základě klinických studií, které byly provedeny během vývoje původního léku. Proto se liší v ceně, to znamená, že jsou výhodnější, ale ne méně efektivní. Jeden z nejoblíbenějších je generický "Propecia". Toto je lék na léčbu dědičné formy plešatosti u mužů. Zevnitř je to patologická ztráta vlasů v čelních a parietálních lalokech. Důvodem je zcela specifický - vysoký obsah aktivní formy testosteronu v krvi. To vede k podvýživě, ztenčení a následnému vypadávání vlasů. Dalšími analogy drogy jsou Alfinale, Penester, Proscar, Prosterid.

Jak dlouho trvá účinek?

Vskutku, zpětná vazba od mužů užívajících přípravek Finasteride-Teva většinou odráží dobré výsledky. Bez ohledu na oblast plešatosti postupně začíná růst nový vlas. Vzniká tak otázka, jak dlouho bude tento účinek mít. Bohužel úplná léčba léku může být podána pouze tehdy, pokud je plešatost přímo spojena se zhoršenou funkcí prostaty. Pak jsou oba problémy řešeny současně.

Pokud je ztráta vlasů důsledkem androgenní alopécie, tj. Má genetickou citlivost na zvýšené hladiny testosteronu v krvi, pak bude léčba poskytovat pouze dočasný účinek. Po přerušení léčby začnou vlasy znovu vypadávat. Lékař může předepsat udržovací dávku, která musí být trvale užívána.

Zkuste to shrnout

Pokud se setkáte s obtěžujícím problémem, pak vězte, že existuje řešení. Zároveň je však nemožné začít s užíváním léků sami, existují odborníci, kteří po provedení vyšetření vám předepsou nejvhodnější léčbu. Podle všech doporučení lékařů se můžete vyhnout většině nežádoucích účinků a dosáhnout vynikajících výsledků.

Co pomáhá Amitriptylin. Návod k použití

Tricyklickým syntetickým antidepresivem s výrazným sedativním účinkem je amitriptylin. Co lék pomáhá? Lék má také tymoanaleptické, anxiolytické vlastnosti. Injekce, tablety Návod na použití přípravkem Amitriptylin naznačuje užívání s migrénou, enurézí, depresí.

Složení a formulář pro uvolnění

K dispozici ve formě tablet, pilulek a roztoku. Tablety a dražé amitriptylin (Nycomed), prostřednictvím které pomáhá při úzkostných stavech, obsahují 10 nebo 25 mg účinné látky, jako je amitriptylin hydrochlorid a dalšími prvky.

Farmakologické vlastnosti

Lék Amitriptylin, který obsahuje instrukce pro použití, má silné periferní a centrální anticholinergní účinky vzhledem k vysoké afinitě k m-cholinergním receptorům; silný sedativní účinek spojený s afinitou k H1-histaminovým receptorům a alfa-adreno-blokujícím účinkem.

Má vlastnosti antiarytmického léku třídy IA, jako je chinidin v terapeutických dávkách, zpomaluje ventrikulární vodivost. Má silný periferní a centrální anticholinergní účinek díky své vysoké afinitě k m-cholinergním receptorům; silný sedativní účinek spojený s afinitou k H1-histaminovým receptorům a alfa-adreno-blokujícím účinkem.

Mají vlastnosti antiarytmické léčivo třídy IA činidla, jako je chinidin v terapeutických dávkách, zpomaluje komorové vedení (s předávkování může způsobit vážné intraventrikulární blokádu).

Mechanismus antidepresivního účinku je spojen s rostoucí koncentrací norepinefrinu a / nebo serotoninu v centrálním nervovém systému (CNS) (snížení jejich reabsorpci).

Akumulace těchto neurotransmiterů nastává v důsledku inhibice jejich reabsorpce presynaptických neuronů membránami. Dlouhodobé užívání snižuje funkční aktivitu beta-adrenergní a serotoninové receptory v mozku, normalizuje adrenergní a serotonergní přenos, obnovuje rovnováhu těchto systémů, přerušený v depresivních stavů.

V úzkostných a depresivních stavech snižuje úzkost, agitovanost a depresivní projevy. Mechanismus účinku proti vředům je způsoben schopností mít sedativní a m-anticholinergní účinek.

Účinnost u nočního pomočování splatnosti, zdá se, že anticholinergní aktivitu, což vede ke zvýšení kapacity močového měchýře roztažností, přímou beta-adrenergní stimulace, aktivita alfa-adrenergních agonistů, je doprovázeno zvýšením svěrače tónu, a střední vychytávání serotoninu blokády.

Má centrální analgetický účinek, o němž se předpokládá, že je spojen se změnami koncentrace monoaminů v CNS, zejména serotoninu, a účinkem na endogenní opioidní systémy.

Mechanismus účinku v bulimii nervosa je nejasný (může být podobný mechanismu deprese). Zaznamenává se jasný účinek léku v případě bulimie u pacientů s depresí a bez ní a může dojít ke snížení bulimie bez souběžného oslabení samotné deprese.

Při provádění celkové anestezie snižuje krevní tlak a tělesnou teplotu. Neinhibuje monoaminooxidázu (MAO). Antidepresivní účinek se rozvíjí během 2-3 týdnů po zahájení aplikace.

Injekce, tablety Amitriptylin: co lék pomáhá

Podle pokynů je Amitriptylin předepsán pro léčbu depresivních stavů s invazivní, reaktivní, endogenní, léčivou povahou, stejně jako deprese na pozadí zneužívání alkoholu, organických mozkových lézí, doprovázených poruchami spánku, agitovaností, úzkostí. Indikace pro použití Amitriptylinu jsou:

    Chronické bolesti (migréna, atypická bolest v obličeji, bolest u onkologických pacientů, posttraumatická a diabetická neuropatie, revmatické bolesti, postherpetická neuralgie). Schizofrenická psychóza. Emocionální smíšené poruchy. Porušení chování. Nocturální enuréza (s výjimkou nízkého tonusu močového měchýře). Nervózní bulimie.

Z jakých pilulek pomáhají? Amitriptylin se také používá v gastrointestinálních vředech, pro zmírnění bolesti hlavy a prevenci migrén.

Kontraindikace

Kontraindikace užívání drogy jsou:

    dekompenzované srdeční onemocnění; poruchy vedení srdečního svalu; akutní a zotavovací období infarktu myokardu; akutní onemocnění jater a ledvin, s výraznou dysfunkcí těchto orgánů; exacerbace žaludečního vředu a duodenálního vředu; glaukom; přecitlivělost na hlavní účinnou látku léčivého přípravku Amitriptylin, z nichž tyto tablety mohou vyvolat alergie; poruchy krve; paralytický ileus a pylorní stenóza; dysfunkce močového měchýře; hypertrofie prostaty; použití amitriptylínu v kombinaci s inhibitory monoaminooxidázy; těhotenství a kojení; děti mladší 6 let nemohou užívat tablety přípravku Amitriptylin a léky ve formě injekcí mohou být předepsány dětem až po 12 letech.

Lék Amitriptylin: návod k použití

Jak užívat pilulky

Dražé amitriptylinu by měly být spolknuty bez žvýkání. Počáteční dávka pro dospělé - 25-50 mg, užívejte drogu v noci. Po dobu 5-6 dní se dávka zvyšuje, upravuje se na 150-200 mg / den, spotřebuje se ve 3 rozdělených dávkách. Pokyny Amitriptylin ukázaly, že dávka je zvýšena na 300 mg / den, pokud po 2 týdnech nebylo pozorováno zlepšení.

Po vymizení symptomů deprese by měla být dávka snížena na 50-100 mg / den. Pokud se stav pacienta nezlepší během 3-4 týdnů léčby, další léčba se považuje za nepraktickou. Starší pacienti s malým porušením lékových forem předepsaných v dávce 30-100 mg / den a užívají je přes noc. Po zlepšení stavu pacientů je povoleno přejít na minimální dávku 25-50 mg / den.

Pokyny pro použití roztoku

Intravenózně nebo intramuskulárně se činidlo podává pomalu v dávce 20-40 mg 4krát denně. Léčba trvá 6-8 měsíců. Lék na neurologickou bolest (včetně chronických bolestí hlavy) a pro prevenci migrény se užívá v dávce 12,5-100 mg / den. Děti ve věku 6-10 let s noční enurézií dostávají denně 10-20 mg léku a děti ve věku 11-16 let dostávají 25-50 mg denně. Pro léčbu deprese u dětí ve věku 6-12 let je amitriptylin předepsán v dávce 10-30 mg nebo 1-5 mg / kg / den, částečně.

Během těhotenství a kojení

U těhotných žen by měl být léčivý přípravek užíván, pouze pokud předpokládaný přínos pro matku převáží potenciální riziko pro plod. Penetruje do mateřského mléka a může způsobit ospalost u kojenců.

Aby se zabránilo vývoji syndromu "zrušení" u novorozenců (projevující se nedostatkem dýchání, ospalost, střevní kolika, zvýšená nervozita, zvýšený nebo snížený krevní tlak, třes nebo spastické jevy), je amitriptylin postupně zrušen nejméně 7 týdnů před očekávaným porodem.

Nežádoucí účinky

    snížená schopnost koncentrace; snížené nebo zvýšené libido; ortostatická hypotenze; urtikárie; mdloby; tachykardie; gynekomastie; asténie; ztmavnutí jazyka; porucha paměti; pocit tepu; vypadávání vlasů; zvýšení velikosti prsních žláz; změny v elektroencefalogramu (EEG); ospalost; svědění; průjem; podrážděnost; nevolnost, zvracení; kožní vyrážka; stomatitida; zvýšené a zvýšené epileptické záchvaty; únavu; zvýšení chuti k jídlu a tělesné hmotnosti nebo snížení chuti k jídlu a tělesné hmotnosti; dezorientace; pálení žáhy; mydriáza; snížená síla; krevní tlak (pokles nebo zvýšení krevního tlaku); úzkost; úzkost; nespavost; angioedém; zadržování moče; hyperpyrexie; tinnitus; bolesti hlavy; sucho v ústech; fotosenzitizace; zácpa; zvýšený nitrooční tlak (pouze u jedinců s lokální anatomickou predispozicí - úzkým úhlem přední komory); ataxie; rozmazané vidění; halucinace (zejména u starších pacientů a u pacientů s Parkinsonovou chorobou); závratě; zvýšení velikosti (otoku) varlat; gastralgie; mánie; "noční můra" sny; galaktorea; arytmie; zduřené lymfatické uzliny; změna chuti; otoky.

Interakce

Hypotenzní účinek, deprese dýchání, depresivní účinek na nervový systém je pozorován společným jmenováním léků, které inhibují činnost centrálního nervového systému: obecné anestetika, benzodiazepiny, barbituráty, antidepresiva a další.

Lék zvyšuje závažnost anticholinergních účinků při užívání amantadinu, antihistaminů, biperidinu, atropinu, antiparkinsonik, fenothiazinu. Léčivo zvyšuje antikoagulační aktivitu indadionu, kumarinových derivátů, nepřímých antikoagulancií.

Sníží se účinnost alfa-blokátorů, fenytoinu. Fluvoxamin, fluoxetin zvyšují koncentraci léčiva v krvi. Riziko vývoje epileptických záchvatů se zvyšuje a centrální anticholinergní a sedativní účinky se zvyšují společnou terapií benzodiazepinem, fenothiazinem, holinoblockery.

Současné podávání methyldopy, reserpinu, betanidinu, guanetidinu, klonidinu snižuje závažnost jejich hypotenzního účinku. Při užívání kokainu dochází k arytmii. Delirium se vyvine při užívání inhibitorů disulfiramu s hydro-genem acetaldehydu.

Amitriptylin zvyšuje účinek fenylefrinu, norepinefrinu, epinefrinu, isoprenalinu na kardiovaskulární systém. Riziko hyperpyrexie se zvyšuje při užívání neuroleptik, m-holinoblokatorov.

Použití u dětí

Kontraindikace u dětí do 6 let. U dětí, dospívajících a mladých lidí (mladších 24 let) s depresí a jinými duševními poruchami zvyšují antidepresiva ve srovnání s placebem riziko sebevražedných myšlenek a sebevražedného chování. Proto při předepisování amitriptylinu nebo jiných antidepresiv v této skupině pacientů by riziko sebevraždy mělo být korelováno s přínosy jejich užívání.

Zvláštní instrukce

Před léčbou je nutné monitorovat hladinu krevního tlaku. Parenterální amitriptylin se podává výhradně pod dohledem lékaře v nemocnici. V prvních dnech léčby je nutné pozorovat odpočinek v lůžku. Je nutné úplné odmítnutí ethanolu. Náhle odmítnutí terapie může způsobit syndrom "zrušení".

Dávka léku v dávce vyšší než 150 mg denně vede ke snížení prahu záchvatu, což je důležité vzít v úvahu při vývoji epileptických záchvatů u pacientů s předispozicí. Snad vývoj hypomaniakálních nebo manických stavů u jedinců s cyklickými afektivními poruchami během depresivní fáze.

Pokud je to nutné, léčba se po zastavení těchto stavů obnoví z nízkých dávek. Při léčbě pacientů trpících tyreotoxikózou je třeba věnovat pozornost léčbě jednotlivců, kteří užívají léky s hormonem štítné žlázy kvůli možnému riziku kardiotoxických účinků.

Lék může vyvolat vývoj paralytické střevní obstrukce u starších pacientů, stejně jako náchylnost k chronické zácpě. Před podáním amitriptylinu před provedením místní nebo celkové anestézie je povinné varovat anesteziology.

Dlouhodobá léčba vyvolává vývoj kazu. Možné zvýšení riboflavinu. Amitriptylin vstupuje do mateřského mléka, u kojenců způsobuje zvýšené ospalost. Drog má dopad na řízení vozidel.

Analogy léčby amitriptylinem

Strukturní analogy pro aktivní prvek:

    Triptizol. Amitriptylin-Ferein. Amitriptylin hydrochlorid. Eliwel. Apo-amitriptylin. Amirol. Saroten retard. Léčba amitriptylinem. Amitriptylin-AKOS. Amizole. Amitriptyline Nikomed. Amitriptylin LENS. Vero-amitriptylin. Amitriptyline Grindeks.

Amitriptylinové tablety lze koupit v Moskvě za 25-50 rublů. Cena drogy v Kyjevě a města na Ukrajině dosahuje 11-16 hřivny. V Minsku nabízejí lékárny k nákupu nástroje pro 2-3 bílé. ruble. V Kazachstánu stojí Amitriptylin 600 dolarů.

Hodnocení amitriptilinu

Nástroj je považován za dobrý antidepresivum, má však mnoho vedlejších účinků, například: ospalost, lhostejnost, sucho v ústech. Může být návyková. Přípravek je třeba užívat pouze na lékařský předpis.

Amitriptyline Nycomed recenze na fórech

Dobrá droga pro depresi. Existují názory na drogový efekt drogy. Mnoho vedlejších účinků.

"Předepsal jsem tento lék lékařem v období deprese spojeného s potížemi při práci. Když jsem poprvé popral tento přípravek, usnul jsem téměř celý den, druhý den byl můj ospalý stav (pro práci je nepřijatelné), ale třetí den jsem vyšel práce s jasnou myslí, klid, sebevědomí, udělala svou práci dobře, viděl tento léčivý přípravek měsíčně, pak snížil dávkování a úplně ho zastavil. Myslím, že tento lék je velmi účinný. "

"V nemocnici jsem dostala stres, po 12 hodinách jsem spala a bylo těžké se ráno probudit, pak jsem si všiml, že můj pohled byl rozmazaný." Myslím, že je lepší užívat bylin, což je přirozené.

"Amitriptylin mi pomohl zotavit se z prodlouženého deprese, nebyly žádné zvláštní vedlejší účinky, pravda se zvětšila a ještě víc, neustále jsem chtěla něco udělat, práce, spousta věcí, které je třeba udělat, alespoň s jistotou mohu říct, že pomáhá depresi všechno sto. Někdy došlo k suchu v ústech, ale nevýznamné. "

Pro Více Informací O Suché Vlasy