logo

Maska na vlasy Maska na jemné vlasy - recenze

Pampeliška
Členem Zhelezka Active

Kdo se snažil a ví, řekni mi olejovou masku pro tenké vlasy.

Nebo hotový produktový olej na vlasy (přírodní).

[Editováno autorem 11. listopadu 2013]

Vrednyuka_ya Aktivní člen

Upřímně řečeno, nevyzkoušel jsem nic kromě ropového oleje.

Na blogu Spriga napsala hodně o tomto tématu.

Pampeliška
Členem Zhelezka Active

Děkuji, jdi.

Pampeliška
Členem Zhelezka Active

Bylo zjištěno, že oleje jsou tučné a těžko dostupné. Nikdo ji nepoužil?

Nádherná maska ​​se získává z panenského olivového oleje + lžíce medu. Vše se mísí, je lepší zahřát na teplotu těla ve vodní lázni a vlasy. Zakryjte si hlavu do sáčku a na horku něco teplého po dobu 20 minut. Po několika takových postupech získávají vlasy hedvábnost.

Pampeliška
Členem Zhelezka Active

Díky, určitě se pokusím.

Našel jsem dobré recenze o avokádovém oleji, který byl sám nalezen jen v lékárně v malé lahvičce, objednávám od Herb, ale počkej dlouho.

Kde jinde můžete získat avokádový olej?

Pampeliška:

Našel jsem dobré recenze o avokádovém oleji, který byl sám nalezen jen v lékárně v malé lahvičce, objednávám od Herb, ale počkej dlouho.

Kde jinde můžete získat avokádový olej?

Organický obchod obsahuje mnoho přírodních produktů pro vlasy, včetně avokádového oleje od společnosti Planeta Organica. Veškerá kosmetika má testery, můžete zkusit testy na alergie.

Pampeliška
Členem Zhelezka Active

Díky za tip, podívejme se. Nemám alergie.

Včera jsem se snažil: 1 polévková lžíce. l oliv + 1. tsp avokádo + 1 lžička. macadamia = Jsem šokován, ukázalo se, že jsem vždycky vybral špatné oleje!

Zlata
Účastník North Palmyra Active

Pampeliška, kupuji podobné oleje ve specializovaných prodejnách oliv a jiných rostlinných olejů. Máme takovou síť ve městě, v Moskvě, myslím, že totéž je něco podobného. Možná tam, kde je online nakupování. Vzal jsem si to tak z francouzské společnosti La Tourangelle (La Turanzhel), můžete google podle jména, společnost má stejné jméno stránky s tečkou a fr na konci. tam jsou jen tři, a obecně koupil téměř celý rozsah. Samozřejmě, že takový olej jde nejen do masky na vlasy, na obličej i na tělo, ale přidáváme také do jídel, to znamená, že je používáme k určenému účelu - k jídlu. Mezi nimi je studená lisovaná nebo polopásová extrakce, jedná se o oleje, které při těžbě pouze za studena získávají výtěžky minimální, čímž také přidávají za tepla lisovaný (hroznový) olej. V lékárnách to neberu - tam jsou všechny horké extrakční oleje. Nemám žádné konkrétní recepty pro použití - experimentuji a míchám. Ale vlasové a tělové oleje jsou vhodné.

Mohou olejové masky způsobit vypadávání vlasů?

Základy make-upu, výběr kosmetiky pro správný make-up. Věčné mladé ráno, večerní péče o pleť. Kosmetické společnosti a kosmetické značky. Ženská sexualita, jak se správně naučit.

Mohou olejové masky způsobit vypadávání vlasů?

27. května 2014 10:47

Re: Olejové masky mohou způsobit vypadávání vlasů?

27. května 2014 18:24

Re: Olejové masky mohou způsobit vypadávání vlasů?

27. května 2014 23:15

Re: Olejové masky mohou způsobit vypadávání vlasů?

29. května 2014 11:09

Re: Olejové masky mohou způsobit vypadávání vlasů?

9. června 2014 16:32 hod

Re: Olejové masky mohou způsobit vypadávání vlasů?

15. června 2014 5:54 hod

Po nanesení oleje vypadnou vlasy

3. prosince 2014 4:02 hod

Tady mám tak zvláštní dilema - po aplikaci mastných vlasových masek, když začnu koupat, začnu se plazit přímo do skartů! Musel jsem se zastavit - i když struktura sama fungovala dobře. Možná je to dočasný jev, a možná ne, je třeba se ponořit do znalostí. Začněme s videem!

Olej - olej. nebo olejové masky na vlasy.


Toto je velmi velké téma a pokud uděláte dobrý příspěvek, bude jen málo k čtení, protože bude spousta dopisů. Chci zdůraznit tento základ. Co byste měli věnovat pozornost a připojit své zkušenosti s prací s oleji. Pokud má někdo zájem, požádám o kočku.

Trochu teorie:
Olej na vlasy je jedním z nejúčinnějších produktů péče o vlasy. Pro péči o vlasy používejte základní i esenciální oleje na vlasy. Základní oleje (BM) jsou oleje, které se vyrábějí ze semen, zrn a zrn rostlin lisováním. Nejčastějšími BM pro vlasy jsou: slunečnicový olej, olivový olej, ricin a lopuch, olej z hroznových semen, olej z avokáda, broskvový olej, mandle, kokosový olej a jojobový olej. Esenciální olej (EM) lze nazvat pouze ty oleje, které byly získány destilací nebo odstřeďováním. Nejčastějšími EM jsou: ylang-ylangový olej, čajovníkový strom, hřebíček, jalovec, rozmarýn, citron EM a mnoho dalších.
V mém arzenálu je trochu, a to:

1.Oděkajte vlasový olej
Používá se pro těžké vypadávání vlasů. Ropový olej také urychluje růst vlasů, pomáhá zbavit se lupů, snižuje svědění a alergické reakce. To dává vlasům neuvěřitelný lesk a měkkost.
2. Olej z makadamie
vyživuje vlasy po celé délce, posiluje je a dodává lesk. Lehká struktura oleje poskytuje rychlou "vstřebatelnost", což zvyšuje jeho použitelnost. Při systematickém použití makadamového oleje na vlasy se zabraňuje vypadávání šedivých vlasů, ale také je skutečnou spásou pro suché, slabé vlasy.
3. Ricinový olej na vlasy
Rostlinný olej pro vlasy podporuje rychlý růst vlasů, zlepšuje jejich stav. Také ricinový olej se používá proti lupům. Rikinový olej by měl být před spaním vtírán do pokožky hlavy a ráno by měl být opláchnut teplou tekoucí vodou.
4. Kokosový olej
Doporučeno pro majitele suchých a vlnitých vlasů. Je také vhodný pro normální vlasy. Pokud však máte tuku, doporučujeme kokosový olej používat opatrně. Také kokosový olej chrání vlasové kořeny před všemi druhy poškození, jak tepelnými, tak chemickými. To se také nazývá přírodní klimatizace.
Tyto oleje jsou základem mých maskách. A k nim přidávám jiný druh EM.
Abyste EM použili pro vlasy, nejprve musíte rozpustit EM v základně. Nepoužívejte EM v čisté formě, ve velkém množství mohou způsobit alergické reakce. Při výběru správného BM musíte přidat jednu až čtyři kapky EM na jednu čajovou lžičku BM.
Vše závisí na mé náladě a činnosti, kterou chci vidět na vlasu. V tuto chvíli po porodu začaly vlasy vypadat velmi silně, proto všechny étery jsou zaměřeny na bojové ztráty.
Zatím je moje priorita pouze 4:

1. Esenciální olej ylang-ylang
Obnovuje suché a poškozené vlasy. Schopnost pomoci s pitím tipů. Funguje dobře s citrónovým silicím.
2. Rosemary esenciální olej
Rosemary olej zrychluje růst vlasů, aktivní antiseptikum, otevírá póry hlavy, stimuluje imunitní systém.
3. Esenciální olej Melissa
Melissa olej je schopen normalizovat funkci mazových žláz, zvyšuje vitalitu vlasů, pomáhá v boji proti lupům, uklidňuje pokožku hlavy.
4. Bay Essential Oil
Stimuluje regeneraci, tkáňový metabolismus růstové zóny vlasů, obnovuje vlasový folikul, zabraňuje vypadávání vlasů, plešatost; posiluje, dává sílu, stimuluje jejich růst; zahušťuje tělo vlasů; eliminuje lupy. Navíc jeho kořeněná chuť uvolní nervové napětí a účinky přepracování.

Toto bylo ústup z hlediska vlastností olejů. Nyní se věnujeme praktické aplikaci.
Já dělám oční masky, protože mám délku těsně pod lopatkami a moje vlasy nejsou husté, mám na to, abych změřil olej v čajových lžicích. Esters znovu přidá náladu. Nejzajímavější je, že nemusíte přímo olejovat vlasy olejem, stačí rovnoměrně aplikovat olej po celé délce, aby vznikl vzhled "špinavých" vlasů. Tedy vlasy by měly vypadat poněkud mastné, a ne tolik, že olej protékal vlasy.
Měl by být aplikován na suché vlasy, protože suché vlasy jsou nejpórovější a absorbují mnohem užitečnější látky (stejně jako jiné masky, je lepší aplikovat na suché vlasy). Při aplikaci olejové masky je třeba věnovat pozornost jak vlasovým kořenům, tak pokožce hlavy. které je lepší masírovat prsty. Impregnace všech částí vlasů zabrání dalšímu křehkosti a suchu. Pro dosažení nejlepších výsledků můžete zabalit plastovým obalem a froté turban (nebo ručník)
Nejzajímavější. Jak olej vypláchnout z vlasů? Koneckonců, pokud se umyješ šamponem 3-4krát, pak na konci bude všechno promyta. A naše práce budou prostě zbytečné. Naučila jsem se celou věc umýt jednoduše a bez námahy. Moje hlava ve sprše (vzhůru nohama) bez šamponu. Za prvé, vytváří spoustu krve na pokožku hlavy, to vše je posilováno masáží. Znovu, prevence vypadávání vlasů a růst. Za druhé, olej je vypláchnut přirozeně, bez šamponu. Vysvětluji proces: pokládám hlavu a ruce, jako bych měl vlasy, pečlivě "zhamkayu" je. Během 5-10 minut. Přebytečný olej se umyje třeskem. A pak jen moje hlava jako obvykle 2 krát, šetří šampon. Všechno bylo promyta třeskem. Vlasy po sušení nejsou mastné.
Celkem: olejová maska ​​nebyla marná + dobrá masáž hlavy + není opět zraněna šamponem.
Pokud nechcete olej rozmazat, můžete to udělat trochu jednodušší. Obalování je účinným způsobem, jak obnovit lesk na suché a poškozené vlasy. Pro tento jednoduchý postup, doma, můžete použít oleje z lněných semen, lopuchu, oliv, máku, ricin, broskev.
Vytvoření olejového zábalu doma je snadné. Je třeba zásobit gázovými ubrousky (v množství 5-6 kusů) nebo gázemi po délce vlasů. Ponořte do kontejneru olejem, ohřejte na 60 stupňů Celsia, trochu stlačte a rovnoměrně rozdělte pokožku hlavy.
Pak si nasadíte plastovou čepičku a zabalte hlavu teplou utěrkou po dobu 20-30 minut. Poté umyjte vlasy teplou vodou a šamponem.
Omotávka na suché vlasy by se měla provádět 2-3x týdně po dobu dvou až tří měsíců. Výsledný výsledek se objeví po prvním měsíci použití.

Přírodní základ olejové masky dává výsledkem vynikající kondicionační výsledek, takže vlasy nejsou zamotané a snadno se hřebou. Dobře impregnované chloupky jsou zesíleny od kořene až po špičku, získávají zdravý lesk a vzrušující přitažlivost.
Doufám, že příspěvek byl užitečný a zajímavý.

Maska na vlasy s oleji

Svou recenzi o mé oblíbené masce na vlasy věnuji všem těm, kteří nejsou líní, aby se starali o vlasy a trávili spoustu času.

K posílení a obnově vlasových olejů bude vždy první. Ani drahé šampony, ani balzámy je nemohou nahradit. Pouze oleje obsahují takové smrtelné množství vitamínů a živin. Můžete kombinovat různé typy olejů podle toho, jaký efekt potřebujete.

Pro ošetření vlasů jsem si vybral několik druhů olejů, které považuji za nejúčinnější. Teď si povím o jednom z nich. Moje sbírka obsahuje následující typy olejů pro péči o vlasy:

Olivový olej je prostě pokladem vitamínů A a E. Nedoporučuji moc ušetřit na výběru tohoto oleje, protože levný olivový olej je často zředěn běžným rostlinným olejem, který nám nedává vůbec nic. Kromě toho vám jedna láhev stačí na dlouhou dobu. Dokonce i na mých poměrně dlouhých vlasech se spotřebuje pomalu.

Ropa olej je nejslavnější olej pro péči o vlasy. Aktivně se stará o pokožku hlavy a vyživuje kořenový systém vlasů.

Ořešák se používá i pro plešatost, podporuje aktivní růst vlasů a zabraňuje jejich další ztrátě.

Ricinový olej - no, je to jen "bang" pro posílení vlasů. Mnoho z nich posiluje řasy. Přispívá k růstu a posílení vlasů, úžasně se spojuje a obnovuje suché a rozštěpené konce.

Míchám všechny tyto typy olejů a vždy je zahřívám ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Poté nejprve aplikuji oleje, hojně na kořeny, které se třejí do pokožky hlavy. Pak stačí ocas ocas ve zbývajícím oleji a okamžitě zmizí z pohárku a zůstane na vlasu. Po aplikaci jsem si dal na vrcholu plastový sáček a kapesník. Chodím nejméně 3 hodiny při práci v domácnosti. Poté dvakrát omývám masku z vlasů. Už nemám balzám, protože moje vlasy jsou tak naprosto nasycené.

Chci vám dát nějaké tipy pro aplikaci této masky osobně od sebe:

1. Použijte tuto masku na vlasy umyté v teplé vodě pouze bez použití šamponu a balzámu a ne suché. Nejdříve odmyjete nahromaděný prach z vlasů. Za druhé, olej pracuje lépe na takto připravených vlasech.

2. Nechte tuto masku na vlasy, není 20-30 minut podle doporučení, ale mnohem více. Během několika minut nebudete mít požadovanou obnovu vlasů.

3. Nevystavujte masku noci. Bez ohledu na to, jak moc se snažíte, stejně dostanete polštář a nedostanete dostatek spánku.

4. Vytvořte tuto masku nejméně jednou týdně. Dělám to každé tři dny.

Všechny druhy olejů jsou k dispozici pro nákup v lékárnách a prodejnách. Cena za tuto péči je k dispozici každé dívce. Čas, trpělivost a tato maska ​​udělají zázraky. Pomáhá mi hodně. Zvláště se zabývá posilováním vlasů v zimě. Účinky jsou úžasné.

Olejová maska ​​pro recenze vlasů

Cibule. Clay Recenze Noční maska ​​na vlasy je skvělý způsob, jak vaše vlasy lesknout a dobře upravovat. Mastná. Oleje jsou užitečné pro péči o tělo a vlasy. V případě vlasů napomáhají nasycení kudrlin živinami a zvlhčují.

Maska na vlasy na noc

Noční maska ​​na vlasy je skvělý způsob, jak vaše vlasy lesknout a dobře upravovat. Během noci produkt domácí péče přivádí kadeře, takže ráno vypadají mnohem lépe. Na jakém druhu masky můžete dělat v noci a jak správně provádět tento postup, zjistíte se z tohoto článku.

Jaké je použití

Výhody nočních mask jsou zcela zřejmé, protože je mnohem pohodlnější. Koneckonců, během dne, kdy jsme zaneprázdněni, často není dostatek času na domácí péči. Proto je možné pouze v noci, aby si udělali čas na vytvoření masky. A v případě speciálních nočních prostředků se také nemusí vypláchnout.

Maska se aplikuje na vlasy večer a trvá po celou noc. Během této doby všechny jeho složky pronikají do struktury kadeřin, plní je živinami a výrazně se zlepšují. U některých produktů je prodloužená expozice pokožky hlavy nebo vlasů považována za další přínos.

V tomto případě mají vlasy po dlouhou dobu použití čas, aby plně vyživovaly všechny užitečné součásti. Proto i poměrně zřetelné problémy rychle zmizí.

Noční maska ​​se nejčastěji doporučuje pro dívky, které mají sušené, křehké a klesající vlasy. Vysoce kvalitní produkt péče pomůže vrátit život poškozeným pramenům a učinit je méně nudné.

Jak používat

Ale aby maska ​​mohla dát očekávaný výsledek, musí být správně použita. Nejprve si pamatujte, že kompozice, kterou použijete na vlasy, by měla být připravena večer. Produkt je aplikován na kudrlinky před spaním a odmyje se z nich pouze ráno.

Je také třeba připomenout, že produkt by neměl obsahovat žádné složky, které by mohly způsobit alergickou reakci.

Mnoho dívek někdy odmítá používat noční masky jen proto, že se bojí špinavého povlečení. Ale je to jednoduše, abyste se vyhnuli - stačí jen na to, abyste na hlavě nasadili těsně přiléhavý celofánový uzávěr. Zhora je vhodné ho zabalit do teplého šátku nebo ručníku.

Oblíbené recepty

Dobrá maska ​​na vlasy by měla být správně vybrána a hodí vám podle typu vlasů a podle vlastností vašeho problému. Podívejme se na několik domácích masky, které můžete udělat sami.

Mastná

Oleje jsou užitečné pro péči o tělo a vlasy. V případě vlasů pomáhají nasytit kudrlinky živinami a zvlhčují je. Proto se olejová směs doporučuje majitelům suchých vlasů s dělenými konci.

Připravit je velmi jednoduché. Z olejů potřebujete kolečko a lopuch. Musí být smíchány ve stejném množství a zahřívány ve vodní lázni. Výsledná směs oleje by neměla být příliš horká, teplá. Měli byste je pečlivě aplikovat na celou délku, přičemž věnujte zvláštní pozornost tipům.

Kudrlinky by měly být opatrně odstraněny pod plastovým uzávěrem a zabalte je nahoře ručníkem.

Kefír

Mléčné výrobky jsou pro naše tělo přínosné nejen zevnitř. Kefír je ideální pro vytváření různých masek založených na tom. Chcete-li to udělat, potřebujete mastný kefír, ohřejte na pokojovou teplotu. V této teplé směsi musíte nalít dvě lžíce olivového oleje a porazit jeden žloutek.

Maska by měla být aplikována na vlasy a distribuovat z kořenů na špičky. Nástroj vám pomůže obnovit uvolněné kudrlinky s dělenými konci. Potřebujete udržovat masku na vlasy celou noc a ráno si dobře umyjte vlasy teplou vodou.

Zlato

Maska s přírodním medem vám umožňuje vrátit jemnost a hedvábnost vlasů. Navíc, pokud máte problémy, jako lupy nebo seborrhea, pak vám tento produkt pomůže také.

Pro vysoce kvalitní péči budete muset smíchat dvě lžíce medu s dvěma žloutkami a nechat tento nástroj na vlasy po celou noc.

Želatinová

Masky s želatinou známé svým laminačním účinkem. Ale kromě toho jsou stále schopni posilovat vlasy, zvlhčovat a zpevňovat. Tato maska ​​je vhodná pro lesk a hedvábnost.

Příprava doma je poměrně jednoduchá. K tomu je třeba rozpustit lžíci želatiny ve studené vodě. Abyste to zvětšili, držte rozpuštěnou želatinu v kontejneru půl hodiny. V této směsi musíte opatrně zadat jednoduchý balzám na vlasy, který používáte průběžně.

Výsledný produkt by měl být dobře smíchán a aplikován na vlasy.

Cibule

Cibule nebo česneková maska ​​je známá pro výrazné zrychlení procesu růstu vlasů. Ale tento nástroj můžete používat ne více než jednou týdně. To bude stačit, aby vaše vlasy rostly rychleji a zbavili se tuku.

Cibule na vaření této masky stačí na roštu na jemné struhadlo, přeměnit ji na jakousi houbu. Z této směsi cibule je třeba šťávu stlačit. Budete potřebovat celou lžíci této šťávy. Musí se smíchat s jedním surovým vejcem a polévkovou lžící korytnačky.

Pečlivě rozdělte výrobek na prameny, přičemž věnujte pozornost pokožce hlavy.

Clay

Tato maska ​​je ideální pro dívky s mastnou pokožkou hlavy. Clay je přísada, která pomáhá omezit sekreci kožního mazu a současně čistí pokožku nečistot. Pro masku se nejlépe hodí modrá hlína. Musí být rozpuštěn v teplé vodě, přidáním šťávy z jednoho citronu.

A chcete-li masku také, aby vaše vlasy více hedvábné a lesklé, přidejte produkt s medem a žloutek jednoho vejce.

Pro růst

Chcete-li růst dlouhé a silné vlasy, téměř každé dívko sní. Jednoduchá maska ​​vytvořená z lopuchového oleje, jednoho žloutku a citronové šťávy to pomůže. Pokud vaše vlasy nejsou příliš mastné, pak může být směs doplněna ricinovým olejem.

Tento přípravek je obecně ideální pro všechny typy vlasů. Vyživuje vlasy a pokožku hlavy, stimuluje zrychlený růst nových a silných pramenů.

Proti spadu

Problém vysychávaných a bělených vlasů často spočívá v tom, že se aktivně vylučují. Můžete jej vyřešit použitím masky dvou žloutků, medu a brandy na vlasy. Tento nástroj posílí kořeny a zpevní kudrlinky.

Použijte ji pouze na kořeny, protože špičky produktu nepřinášejí žádný užitek.

Tipy

Rozdělené konce - to není věta. Je opravdu možné je obnovit pomocí správně vybrané masky. Celou noc můžete aplikovat směs olivových a ricinových olejů, doplněných několika kapkami vitamínů E a A.

Tato směs by měla být použita výhradně na špičkách. V potravinářském filmu je můžete také zabalit. Ráno je nutno olej z vlasů důkladně omyt, aby kudrlinky nebyly mastné.

Pro suché

Suché zámky většinou vyžadují aktivní hydrataci. Aby bylo možné dodat oslabené vlasy, aplikujte v nich směs ricinového oleje a lopuchového oleje a přidávejte esenciální oleje, jako je růže a ylang-ylangový olej. Doporučuje se také přidat několik kapek vitamínů E a A.

Pro tuky

Tučné kudrlinky vyžadují zcela jinou péči. Aby mohli vypadat dobře a dobře upravené, měly by být živeny medovou citronovou maskou aplikovanou na kudrlinky. Můžete jej připravit smícháním dvou polévkových lžiček medu se sklenicí vroucí vody a lžící čerstvě vymačkaného citronového džusu.

Nutriční

Poslední verze masky je výživná. Tento nástroj pomůže obnovit lesk na vaše kadeře a učinit je dobře upravené a silné. Chcete-li živit vlasy, smíchejte mandlový olej ve stejném poměru s výtažkem z jojoby a lžičkou růžového éteru. Výsledná kapalná směs by měla být rozložena po celé délce.

Recept na výrobu masky na noc pro vlasy, viz video níže.

Recenze

Masky, které zůstávají na vlasy celou noc, získají převážně pozitivní zpětnou vazbu od dívek. Tento postup skutečně šetří čas. Zvláště pokud nepoužíváte zakoupené masky doma, nevařené doma. Zvláště populární u dívek je maska ​​z Lundenilona.

Výrobky domácí péče ale také dobře fungují na vlasy.

Zvláště dívky milují masky s hennou, s mumií a medem. Také příjemně potěšené oleje - lněné, olivové nebo ricinové masky. Tyto výrobky po aplikaci celé noci těží pouze. Takže pokud potřebujete zjasňující nebo výživnou masku, abyste mohli co nejúčinněji účinkovat, pak si můžete vybrat vhodnou kompozici, kterou je možné udržovat po celé noci.

Nedoporučuje se používat pouze olejové přípravky s vysokým obsahem tuku, aby nedošlo k zhoršení situace. Maska na vlasy na noc jim pomůže stát se. Video: Noční maska ​​na vlasy. Recenze Tamara, 35 let: Pracuji s lidmi a je důležité každý den vypadat dobře.

Maska na vlasy na noc pro růst, posilování a proti ztrátě

Dobře upravené vlasy dávají ženě důvěru. Bohužel, často není dost času na vlasy, jít do salonu krásy. Po práci - do obchodu, vařit večeři, manžel s dítětem potřebují pozornost. Jak najít čas pro sebe v těchto podmínkách? Snažte se vytvářet noční masky na vlasy - rychle si přinesete vlasy v pořádku.

Jaká je výhoda nočních vlasů proti vypadávání vlasů?

Pro účes, který je každodenně vystaven agresivním vlivům na životní prostředí, kazí z používání kosmetiky, je důležitá pravidelná péče. Kromě mytí vlasů šamponem vyžaduje použití vitamínů, použití prostředků z pádu, zlepšení výživy. Aplikujte vlasové masky na noc:

  • ušetříte čas - můžete rozmazat a spát;
  • získat větší efekt - kompozice je platná několik hodin;
  • nemůžete ublížit, dostanete mírný efekt, protože se používají přírodní komponenty;
  • Nepokládejte podráždění kůže.

Jak udělat masku na vlasy v noci

Chcete-li získat požadovaný účinek na obnovu nebo výživu pramenů, doporučujeme provádět masky měsíčně třikrát. Pokud je složení s olejovými složkami - jsou odmyty šamponem. V ostatních případech se používá teplá voda. Doporučujeme dodržovat pravidla:

  • pramínky musí být suché a čisté;
  • zahájit proceduru třicet minut před spaním;
  • s tukem, suchým - složením vtírá do kořenů;
  • s rozdělenými konci - platí výlučně na ně;
  • pro hustotu, lesk, hedvábnost - otřete po délce pramenů;
  • nosit sprchovou čepičku;
  • zabalit s ručníkem;
  • ranní umytí.

Recepty masky proti vypadávání vlasů

Kompozice vyrobené doma se liší tím, že se používají přírodní složky. Velmi přijatelný recept - kefírová maska. Potřebujete jen mírně zahřát a aplikovat ho. Je třeba poznamenat, že kefír může lehce odlehčit kudrlinky. Existuje mnoho možností pro medové masky. Žárovky dobře vyživují a zabraňují vypadnutí. V jednom z receptů je směs dvou polévkových lžiček medu, žvýkaný žvýkací tuk na pokožku hlavy. Alternativní medová maska: směs včelího produktu s lopuchovým olejem. Je to nutné na velké lžičce obou, pak přidáme lžíci brandy.

Cibule masku, kromě pomoci se ztrátou, odstraňuje lupy, tuku. Je zapotřebí roštu strouhané zeleniny stlačit. Chcete-li připravit kompozici, musíte si vzít lžíci šťávy z ricinové šťávy, cibulovou šťávu a přidat žloutek. Abyste nezanechali vůni, opláchněte hlavu speciální látkou. Přidejte citronovou šťávu na dva litry vody. No se ztrátou pomáhá vaječná maska, je aplikována na kořeny. Základní recept je:

  • porazila 2 žloutky;
  • přidat lžíci brandy;
  • dát lžíci medu.

Olejové masky na vlasy

Chcete mít zdravé, lesklé kudrlinky - je nutné provést ošetření olejem. Nasycují se živinami, vitamíny. Nedoporučuje se používat pouze olejové přípravky s vysokým obsahem tuku, aby nedošlo k zhoršení situace. Přes noc maska ​​na vlasy jim pomůže stát se lesklou, zlepší růst, pokud jsou suché, oslabené. Doporučuje se použít kompozici ve formě tepla. Obzvláště populární v receptech jsou oleje:

  • broskev;
  • kokosový ořech;
  • lopucha;
  • rakytník;
  • kolečko;
  • olivový.

Olivový olej

Pokud vaše vlasy začaly silně vypadávat nebo chcete zlepšit jejich růst, použijte olivový olej jako léčbu. Povoleno jej používat v jeho přirozeném tvaru, můžete přidat různé přísady. Chcete-li zlepšit růst, zkuste lék s pěti lžíci másla a dvou žloutků. Chcete-li dosáhnout hustoty, měli byste třít do kořenů složení dvě lžíce produktu s lžící citronové šťávy. Výborný lék na plešatost je dvě polévková lžíce oleje, ve které se přidává stejné množství brandy. Dobrý terapeutický účinek dává následující složení:

  • vykostěné vejce;
  • mleté ​​ovocné avokádo;
  • dvě lžíce másla.

Castor

Tento olej byl stále oblíben u babiček. Vyživuje žárovky a zlepšuje růst. Po něm se vegetace na hlavě stává lesklou, hedvábnou. Pro zlepšení růstu se nealkoholová tinktura a ricinový olej mísí ve stejných poměrech. Chcete-li regulovat výživu, rozetřete petržel nebo celer. Do jedné části výsledné suspenze se přidá 5 dílů oleje, které se inkubují na vodní lázni po dobu jedné hodiny. Efektivní maska ​​pro suché a křehké vlasy. Chcete-li to udělat, musíte se rozmíchat:

  • alkohol - 1 díl;
  • citronová šťáva - 2 díly;
  • Ricinový olej - 1 díl.

Rapek

Charakteristický rys lopuchového oleje - je špatně vypraný. Postupy by měly být prováděny v den volna nebo poskytnout další čas na to. Ropový olej pomáhá při vypadávání vlasů, bojuje proti lupům, křehkost. Velmi jednoduchý recept je vzít ropnou bázi ve stejném poměru s medem. Dobrý účinek má kompozice, kde se smíchají stejné části následujících složek:

Zpevňující masku na vlasy doma

Pokud dojde k poškození vlasů působením prostředí, nekvalitní kosmetiky, užívání drog, pomůže vám obnovit masky. Ozdravují a posilují suché, křehké a barevné prameny. Složení lžíce sezamového oleje a lžíce strouhaného zázvoru funguje dobře. Recept, který smíchá oleje, je velmi populární: dvě čajové lžičky růžové se přidávají k lžičce růžové:

Pro suché vlasy

Ozdravení vegetace na hlavě po svátcích, kdy je kůže přehnaná vystavením slunci, mořské vodě, použijte želatinovou masku. Produkt je velmi cenově dostupný. Chcete-li připravit poloviční sklenici vody, přidejte lžíci želatiny. Po opuchu vložte balzám do kompozice, která se objeví jako zakysaná smetana. Aplikujte na prameny, vyhněte se kořenům. Pro posílení suchých vlasů postupujte 3 lžícemi strouhaných brambor s lžící medu. Dobrý efekt je dosažen použitím stejných částí šťávy na kořeny:

Pro malované

Mnoho žen používá barvení vlasů, aby skrylo šedé vlasy nebo změnilo jejich vzhled. Bohužel tento postup nepříznivě ovlivňuje účes. Pokud si v noci nasadíte masku na barevné vlasy, v krátké době je učiníte v pořádku. Můžete rychle vytvořit složení dostupných produktů: míchat půl šálku jogurtu s lžící medu, žloutek. Vyzkoušejte složitější recept, který zahrnuje:

  • žloutek;
  • čajová lžička jogurtu a medu;
  • vlasový balzám - lžíce;
  • 10 kapek cibulové šťávy;
  • čajová lžička brandy.

Křehký

Chcete-li obnovit rozdělené konce, vyléčit křehkost, cibule a řepu na jemné struhadlo. Přidejte ropový olej, aby se konzistence jako kaše. Aplikujte na kořeny po délce vlasů. Složení, ve kterém je hlavní složkou lžíce kokosového oleje, pomáhá dobře a do něj se přidá 5 kapek eukalyptového oleje, ylang-ylang. Takový recept je účinný:

  • drtí banán;
  • Přidejte lžíci olivového oleje;
  • dát 3 lžíce zakysané smetany.

Video: Noční maska

Recenze

Tamara, 35 let: Pracuji s lidmi a je důležité každý den vypadat dobře. Časté používání laku způsobilo, že vaše vlasy jsou matné a suché. Babička doporučil recept: na noční masku na masku zahřátého lopuchového oleje. Začal jsem to dělat jednou týdně. 2 měsíce uplynulo - vlasy začaly svítit, hedvábné na dotek. Budu pokračovat, recept doporučuji všem!

Eugene, 46 let: Zrychlil jsem se brzy - teď musím často namalovat hlavu. Prostředky zvolit drahé, a vlasy kořist - stát se neživý, ztracený lesk. Našla recept na masky z kefír a cibule. Jenom vůně po něm - hrůza. Děkuji, přítel doporučil, aby si opláchl citronovou šťávou. Pomohlo - vůně zmizela. Již po podruhé se vlasy zlepšovaly. Poradím!

Anastasia, 25 let: Dokonale jsem odpočívala na moři. Jen má špatná hlava není vlas, ale svazek slámy. Máma navrhla vytvořit masku s lopuchovým olejem a medem na noc. Viděl jsem efekt rychle, ale potřebuji jen dlouho umyt hlavu. Ráno, kde to trvá? Musela jsem proceduru učinit víkendem, kdy není spěch. Pomáhá opravdu, zkuste to!

Masky na vlasy, které se nanáší přes noc, mají řadu výhod - jejich dlouhodobé působení zajišťuje lepší vstřebávání účinných složek do pokožky hlavy a vytvoření ochranného filmu na vlasy. Olejová maska

Masky na vlasy na noc

Velkým problémem moderního života jsou neustálé časové potíže. Věčný nedostatek času, šílené rychlosti, spousta plánů, které jsou ohroženy, a záležitosti žen také dělají domácí práce - mytí, čištění, vaření, kontrolu hodin s dětmi. Nemám téměř žádný čas pro sebe a chci vypadat dobře bez ohledu na to, jaké jsou překážky.

Někdy je velmi obtížné vytáhnout dokonce 30-40 minut ve vašem rušném plánu, abyste se postarali o váš vzhled. To je důvod, proč naše moudré babičky, jako kdyby předvídali takový obrat událostí, přišli s prostředky, které šetří čas a dělají nás neodolatelnou.

Masky na vlasy, které mohou zůstat po celou noc, jsou skvělou cestou k této situaci. Navíc jsou někdy mnohem efektivnější než krátkodobé procedury. Koneckonců, existují takové látky, které prostě nemají čas na to, aby vyvíjely svůj pozitivní efekt během 30-40 minut.

Masky na vlasy, které se nanáší přes noc, mají řadu výhod - jejich dlouhodobé působení zajišťuje lepší vstřebávání účinných složek do pokožky hlavy a vytvoření ochranného filmu na vlasy. Velmi zjednodušují proces péče, protože šetří drahocenný denní život.

Obecná doporučení pro noční masky

  1. Maska by měla odpovídat vašemu typu vlasů (normální, mastná nebo suchá);
  2. nezkombinujte noční masky pro různé efekty. Například pro lesk a zpevnění. Výsledkem může být opak očekávaného;
  3. maska ​​by měla být čerstvě připravená a měla by být aplikována 20-30 minut před spaním;
  4. aplikujte směs na suché a dobře česané vlasy;
  5. To by nemělo být zahrnuto do "dlouhé" masky jsou poměrně agresivní složky - hořčice, pepř, cibule a jiné jako je;
  6. při aplikaci masky věnujte zvláštní pozornost problémovým oblastem (mastná - skalp, suchá - na špičky);
  7. ujistěte se, že zakryjte polštář ručníkem nebo jinou látkou, protože složení noční masky může zanechat stopy na lůžku;
  8. vlasy nemusí oblékat nebo nosit "teplý klobouk". Dlouhodobé vystavení masce nevyžaduje jeho aktivaci zahřátím. Používáte-li celofán - skalp nebude "dýchat". Prostě fixujte vlasy tak, aby se nerozpadly.
  9. je třeba umýt noční masku ráno. Pokud složení obsahovalo šampon používající olej.

Především je třeba rozhodnout o typu vlasů, což je velmi důležité pro masky, které jsou aplikovány v noci - "dlouhé" masky.

  • normální - které mají zdravý vzhled a jasný lesk, dobře hnízdí, nezamotávají se a nejsou tlusté 2-3 dny po umývání;
  • tučné - které vyžadují každodenní promývání hlavy, ale i tak do konce dne mají zastaralý a nudný vzhled;
  • suché - křehké, tenké, matné, špatně česané. V tomto typu jsou obvykle přítomny lupy;
  • smíšený typ se nachází většinou mezi majiteli dlouhých vlasů. Kořeny jsou mastné a špičky jsou suché a křehké. Je to proto, že tvorba kožního mazu je skvělá, ale nestačí po celou délku.

Na základě těchto znalostí si můžete vyzvednout noční masku na vlasy.

Masky pro suché vlasy

Banánová maska

Pro tuto noční masku budete potřebovat:

  • 0,5 banánu;
  • 1 polévková lžička. l med;
  • 1 vaječný bílý;
  • 1 polévková lžička. l krém

Toto množství ingrediencí je určeno pro krátké vlasy. Proveďte úpravy podle délky.

Banán hněte v kaši, míchat s medem a smetanou. Protáhněte bílkovinu do pevné pěny a přidávejte do ní ostatní složky. Aplikujte masku rovnoměrně po celé délce, přičemž věnujte zvláštní pozornost pokožce hlavy. Masíruje se po dobu 3-5 minut. Tato maska ​​by měla být pokryta bavlněným šálkem nebo čepicí.

Ráno vypláchněte pod teplou tekoucí vodou. Pokud je to možné, pak základy použití šamponu.

Chlébová maska

Masky, kde je chléb vedoucí složkou, rozdíly ve zbývajících součástech, které se liší podle typu vlasů.

Potřebujete (zkráceně):

  • ¼ žitného chleba (drobky);
  • 100 ml. těžký krém;
  • 1 žloutek;
  • 1 polévková lžička. med;

Krém se ohřívá (ale není vařený) a nalije se chlebová drť. Dej. Mírně stlačte smetanu, rozemlejte do kaše. Přidejte žloutek a med. Smíchejte a nanášejte na hlavu. Samozřejmě dáváme bavlněnou čepici nebo šátek.

Ráno umyjte neagresivní šampon a opláchněte strukturovaným bylinným odvarem. Pro blondýnky - heřmánek a lípa, pro brunety - vlak a kopřivu.

Pokud stylujete vlasy s vysoušečem vlasů, použijte balzám z minerální vody a mandlový olej (můžete použít kokos, růžový nebo jiný, který se vám líbí).

K přípravě je třeba vzít 50 ml ne-uhličité minerální vody, přidat 1 polévkovou lžíci. l olej, dobře protřepat. Nalít do sprejové láhve. Na vlhké vlasy před sušením nebo stylingem posypeme tento balzám. Zmírňujete účinek horkého vzduchu a navíc vytváříte ochrannou fólii, která chrání vaše vlasy před vnějším vystavením během dne.

Olejová maska

Jedná se o nejefektivnější noční masku, protože oleje obnovují strukturu vlasů a metabolických procesů na pokožce hlavy.

Pro její potřebu (krátká):

  • 1 lžička. ropový olej;
  • 1 lžička kokosový olej;
  • 1 lžička. mandlový olej nebo jojobový olej;
  • 2-3 kapky ylang-ylangového esenciálního oleje.

Všechny oleje se mísí a zahřívají ve vodní lázni, dokud se kokosový olej úplně nerozpustí. Odstraňte z tepla a odkapávací silice. Míchání a ještě teplo se aplikuje na vlasy.

Počkejte 15-20 minut, nechte kompozici mírně vstřebat do vlasů. Teprve potom si uplete bavlněné šátky nebo čepici.

Ráno umyjte pravidelným šamponem a opláchněte vodou strukturovanou kyselou citrónovou šťávou nebo jablečným jablečným octem.

Olejové masky na vlasy

Med a ovoce

Pro takovou noční masku je nutné (zkráceně)

  • ½ střední jablko;
  • ½ střední mrkev;
  • ½ střední oranžové nebo 1 malý mandarin.
  • 1 polévková lžička. l zlato

Jablko a mrkev se nanáší na strouhák (nejlépe na sklo nebo plast, aby se zabránilo zničení vitamínu C). Oranžová nebo mandarinka vyčistěná z filmů a potřísaná dřevěnou buničinou. Kombinujte všechny přísady a přidejte med. Míchání. Aplikujte na vlasy, trochu vysušte a vložte bavlněný klobouk nebo šátek.

Ráno umyjte běžným šamponem a opláchněte strukturovanou vodou.

Bylinné noční masky

Potřebujeme (pro krátké vlasy):

  • ¼ žitného chleba;
  • ½ šálku kopřivy - pro brunety, heřmánek - pro blondýnky;
  • 2 polévkové lžíce. l sušené mléko;
  • 1 žloutek.

Děláme odvar z bylin. 1 polévková lžička. l lžíce nalijte suchou trávu 1 polévková lžíce. vroucí vodou a dokonce se vaří po dobu 2-5 minut. Dejte trávě, aby se usadil a jemně perezhevaem vývar. Nalijte tento pečený chléb. Nechte to naplnit 5-10 minut. Poté trochu zmáčkněte chlebovou kaši a rozemlejte na homogenitu, přidáním kyselého mléka a žloutku. Aplikujte masku na hlavu, protřete vlasy a masírujte přímo vlasy. Oblékáme "ochranu" bavlny.

Ráno vypláchněte obvyklým způsobem. Při opláchnutí aplikujte stejné bylinky jako v masce.

Masky pro normální vlasy

Normální vlasy nevyžadují tak zvláštní péči jako problematické. K péči o ně můžete střídat masky pro suché a mastné. Ale stále existuje jedna tajná zbraň, která pomůže vašim již dobrým vlasům vypadat úžasně. Mimochodem, s drobnými změnami, lze jej aplikovat na problémové vlasy, což dá velmi dobrý výsledek, vzhledem k stupni ochrany, kterou tato noční maska ​​zaručuje.

Želatinová maska ​​s laminačním účinkem

Budete potřebovat (pro krátké vlasy):

  • 1 polévková lžička. l želatina;
  • 3 polévkové lžíce. l teplá voda;
  • 1 polévková lžička. l zlato

Pro mastné složení mohou být vlčí máky nezměněny. U suchých vyměňte vodu za krém nebo domácí mléko.

Naplňte želatinu kapalinou a nechte ji vařit 30 minut pod víčkem. Pokud během této doby není želatina rozpuštěna - zahřejte ve vodní lázni. Neustále míchání, přinést se rozpustit, ale v žádném případě nevarejte! Varování způsobí ztrátu užitečných vlastností a nedosáhne požadovaného výsledku.

Poté přidáme med v mixu a promícháme. Aplikujte na vlasy, aniž byste se dotýkali pokožky hlavy. Nechte vyschnout a jen poté zakryjte čepičkou nebo šátkem. Faktem je, že želatina uschnou na pokožce hlavy, což způsobuje svědění a píchání.

Ráno opláchněte teplou vodou a v případě potřeby promyjte šamponem.

Vlasy vypadají po procedurách salonu.

Nezapomeňte na pozornost vlasů. Kromě toho existuje vynikající cesta, která ušetří čas, ale nebude mít vliv na váš vzhled. Koneckonců, vypadat krásně je jednou z nejvíce jedinečných výhod ženy. A není vůbec nutné znát ty kolem sebe, kde se tentokrát věnujete.

LiveInternetLiveInternet

-Přihlaste se e-mailem

-Nadpisy

  • Umělecká setkání v Petrohradě a Kyjevě * (45)
  • Lidé s pálícími očima * (5)
  • Moudrý (171)
  • vztah s Bohem (27)
  • vztah k sobě samému (17)
  • šťastná žena * (57)
  • šťastná rodina * (32)
  • šťastné děti * (6)
  • Jsme to, co jíme! (131)
  • základy zdravého stravování * (5)
  • základní principy védské kuchyně * (2)
  • vegetariánství * (10)
  • moje recepty jsou sladké * (40)
  • moje recepty jsou slané * (31)
  • moje recepty jsou nápoje * (7)
  • recepty ze všech stran :) (36)
  • zdroje receptů * (4)
  • Zdraví a krása (37)
  • Ayurveda * (7)
  • čištění těla * (13)
  • Návrh interiéru (14)
  • design interiéru * (11)
  • Foto (41)
  • foto výstřely (18)
  • foto každý den (17)
  • Krása kolem (41)
  • obrázky (28)
  • moje práce * (5)
  • Cestování (9)
  • Nakupování / Dárky a zpětná vazba (199)
  • moje recenze krásy * (62)
  • iherb.com * (51)
  • prázdné lahve * (31)
  • kosmetické krabice * (14)
  • Písmena a balíčky od vás (26)
  • Obalové balení * (24)
  • Doporučuji! (101)
  • knihy * (8)
  • hudba * (8)
  • filmy * (70)
  • Zdroje internetu * (11)
  • Osobní (332)
  • měsíčně o životě (8)
  • moje myšlenky (58)
  • každý den (222)
  • praxe * (16)
  • Cesta umělce * (12)

-Tagy

-Vyhledávání podle deníku

-Statistiky

Péče o vlasy - IV: restaurování a olejové masky

Nakonec píšu čtvrtý poslední příspěvek o mé péči o vlasy. Již jsem napsal, že před 1,5 lety jsem musel obnovit vlasy po nejsilnějším pádu vlasů. V tomto příspěvku budu mluvit o svých magických hůlkách, díky nimž jsem vyrostla spousta "podsad" a díky které podporuji vlasy.

První část recenze v tomto příspěvku je věnována nástrojům, které mi pomohly velmi rychle stimulovat růst nových vlasů. Jedná se o hořčíkový olej a vitamíny. Samozřejmě, že jsem pravidelně pít vitamíny nejen pro tento účel, ale to bylo v kombinaci s hořčíkem, že vitamíny se mi staly spásou před 1,5 lety.

Hořčíkový olej je jen mega nutností! Pro mě se stala č. 1 nápravou pro stimulaci růstu vlasů a pro mámu - pro léčbu pokožky hlavy.

Účinek hořčíkového oleje na vlasy:

- čistí pokožku hlavy odstraněním starých buněk

- posiluje vlasové folikuly

- podpořit nový růst vlasů

- redukuje ztrátu vlasů.

V podstatě jde o koncentrovaný solný roztok - konzistenci kapaliny v láhvi a při sušení zůstávají na povrchu zbytky bílé soli. Máma a já rozstřikujeme produkt na vlasové kořeny a necháme hodinu nebo dvě, nebo přes noc. Náprava je slaná, takže je lepší položit ručník na krk nebo na polštář - pokud je aplikován přes noc. Po aplikaci hlavy svědění svědění :). Pokud jsou na hlavě nějaké vředy nebo podráždění, může se to dotknout.

Používal jsem hořičný olej jednou týdně po dobu dvou měsíců v kombinaci s vitamíny a můj silný "podsada" začal růst. V tuto chvíli se stejná podsada téměř rovná celkové délce vlasů.

Moje matka používá hořčíkový olej, když se podráždí na pokožce hlavy. Používala normální barvivo na vlasy a její citlivá pokožka trpěla hodně. Dozvěděl jsem se o přírodních barvách současně s hořčíkem, takže jsme ošetřili kůži olejem a normálními barvivy dráždíme kůži méně. Pokud však existují podráždění, pak jediné použití hořčíkového oleje na pokožku hlavy zachrání matku.

Píšu přímo jako inzerent - velmi laudatory :)))). Ale opravdu to doporučuji všem!

Co se týče vitaminů, už jsem napsal dlouhé odes - čtení, například zde. ;). Jednoduše řeknu - je nutný průběh těchto vitaminů dvakrát ročně. Tyto vitamíny jsou užitečné pro organismus jako celek, zvláště pro vlasy, protože mají bohatou, různorodou kompozici. A to je jen 1 tableta denně v kteroukoli denní dobu, a ne 3 kusy 3krát denně, což mě otravuje :)). Cena je mnohem příjemnější než vitamíny z našich lékáren.

Cena 25,19 dolarů za 90 tablet (po dobu 3 měsíců) na bylině.

Druhá část recenze je o olejových maskách, které také velmi pečují o vlasy a dělají je živé a lesklé.

Vím, že mnozí lidé chválí kokosový olej na vlasy. Znávám také mnoho, kteří říkají opak, odpisují ospravedlnění ohledně marketingového plánu. Ve vlasech jsem z kokosového oleje neviděl nic úžasného :). Proto říkám jednu věc o sobě: Rád bych si okamžitě vzal bohatou směs olejů, protože je mnohem jednodušší než mít desítky oddělených lahví a argumentovat, jaký druh oleje je pro vlasy účinnější. Koneckonců, oleje mají trvanlivost, takže pro sebe jsem si vybral ve prospěch připravených bohatých směsí a obohatit je dodatečně, například s esenciálním olejem Bay.

Mám dvě oblíbené směsi oleje: "Masážní balzámový balzám" z království aroma (ukrajinská společnost) a "olej na úpravu" od firmy Auromere. Líbí se mi to ve stejném rozsahu - je těžké říci, který z nich je lepší :). A za nižší cenu od společnosti Auromere.

Obohatil olejové směsi pro vlasy s esenciálním olejem z Aury Cacia. Hodnota tohoto oleje a výhody této konkrétní společnosti jsem zde popsal.

Aplikuji olejové směsi na mokré nebo mírně navlhčené neprázdené vlasy, aplikuji především na pokožku hlavy a na konce a pak rozdělujte masku po celé délce. A pokud není doma žádný člověk, dal jsem na hlavu balíček, ručník nahoře a chodí hodinu nebo dvě. Pokud to není možné udělat bez člověka, pak udělám masku na noc bez balíčku a natáhnu ručník pod hlavu. Po tom, moje vlasy, třikrát je mýdlo šamponem.

Doufám, že mé příspěvky budou pro vás užitečné;).

Přeji všem krásné a zdravé vlasy!

Diskuse

VAŠE OBLÍBENÉ MASKY VLASŮ

31 příspěvků

Snažil jsem se udělat masku na vlasy, která doporučila jednomu z našich předplatitelů. Miloval to. Sdílím s vámi)

Maska je velmi složitá a nákladná, ale nejlepší! Růst za první měsíc použití - 3 cm, před použitím - asi 1 cm Takže: Vezměte směs nerafinovaných rostlinných olejů na čajovou lžičku (lopuch s přísadami, olivový, kakaový, shea, konopí, argan, cedr, macadamia, vavřín) červený pepř v tinktru nebo v prášku 1 stůl. lžíce + čajová lžička (dezert) lžíce oblíbené nákupní masky. Všechno zahříváme ve vodní lázni a mícháme. Pak se promíchejte, dokud nebude hladká Přidáme esenciální oleje (to nejlepší: zátoka - mimochodem je to nejlepší pro růst vlasů, cedru, borovice, hřebíček a další) + lněný olej (nemůže být vyhříván ani mírně, takže přidáme na samém konci) + akol (Vit A a E) 1 čajová lžička + lžíce Dimexidum (pro superpowerfully zvýšit účinek penetrace na vlasové folikuly). V zásadě se přísady konzumují pomalu a poměrně úsporně;

Jak vyrobit masku na vlasy s esenciálními oleji: 3 nejlepší recepty

Aromatické éterické oleje mají příznivý účinek na vlasy a pokožku hlavy - vytvářejí vlasy silnější a silnější, dodávají jim lesk, posilují vlasové folikuly a pomáhají zbavit se lupů.

Aromatické éterické oleje mají příznivý účinek na vlasy a pokožku hlavy a často se mohou objevit v seznamu účinných látek v průmyslových šamponech, máchacích přípravcích, maskách na vlasy a jiných kosmetických přípravcích. Oleje mají složitý účinek na vlasy, čímž jsou silnější a silnější, dodávají jim lesk, posilují vlasové folikuly, pomáhají zbavit se lupů, zlepšují stav pokožky hlavy. Avšak vlasové masky s esenciálními oleji mohou být připraveny nezávisle, hlavním úkolem je vybrat správnou kompozici.

Masky s esenciálními oleji pro růst vlasů. Co je součástí kompozice?

Esenciální oleje - hlavní složka takových aromatických masek, protože systematicky poskytují hlavní efekt. Jsou schopni normalizovat činnost mazových žláz a krevních cév pokožky hlavy, "probudit" dormantní žárovky vlasů a začít růstové procesy, dávají vlasům lesk a sílu. Energetické oleje jsou však velmi účinným činidlem, takže pro výrobu masky se hlavní složka používá ve velmi malých dávkách - jen několik kapek.

Pro péči o vlasy používejte celou řadu esenciálních olejů a vyberte je podle typu vlasů a požadovaného efektu:

  • pro mastné vlasy - bergamot, hřebíček, verben, cedr, levandule, cypřiš, rozmarýn, čaj, citrón, borovice, šalvěj, eukalyptus, citrón, grapefruit;
  • pro suché mandarinky, levandule, rosewood, rozmarýn, ylang-ylang, santalové dřevo, pomeranč, heřmánek;
  • pro normální vlasy - geranium, citron, rozmarýn, levandule;
  • pro ošetření dělených konců: santalové dřevo, palisandr;
  • pro posilování kořenů - ylang-ylang, verbena, cypřiš, koriandr, skořice, rozmarýn, cedr, máta;
  • od vzhledu šedých vlasů - citron, koriandr, šalvěj;
  • ze seborrhy: levandule, cypřiše, eukalyptu, citronu, řebříčku, jalovce, čajového stromu.

Při přípravě masky na vlasy je hlavní aktivní složka vždy kombinována se základním olejem, který se také nazývá základní olej. Takzvané rostlinné oleje, které se získávají z částí rostliny lisováním.

Základní olej je obvykle zvolen na základě charakteristik vlasů a účinků, které bych chtěl dosáhnout:

  • kolečka a cedrové oleje se používají k posílení vlasových kořenů a zbavují se lupin,
  • konopný olej pomáhá zbavit se elektrifikace tenkých, tavitelných vlasů, usnadňuje styling, dává objemu vlasů a lesku;
  • kukuřičný olej dodává leskům kudrnaté vlasy, vlasy jsou hedvábné;
  • Avokádový olej se používá k léčbě poškozených a křehkých vlasů;
  • Jojobový olej vyživuje a posiluje vlasy;
  • Hypericum olej se používá pro těžkou seboreu, posiluje vlasové kořeny a zlepšuje jejich růst;
  • Kalendula olej normalizuje metabolismus tuků a používá se k péči o mastné vlasy;
  • mandlový olej zlepšuje stav mastných nebo barvených vlasů, což je lesklé a pružné;
  • Rašelinový olej je vhodný pro suché a křehké vlasy;
  • olivový olej vytváří vlasy lesk, posiluje a vyhlazuje je;
  • lopuchový olej se používá v lidové medicíně, aby se zabránilo vypadávání vlasů, bojuje proti lupům, vyživuje suchou pokožku hlavy.

Navíc jako další přísady olejových mask pro vlasy, které zvyšují efekt, můžete použít:

  • jíl, který normalizuje práci mazových žláz a zabraňuje chlupům "vysolit",
  • vaječný žloutek nebo med, výživné vlasy a pokožku hlavy se živinami,
  • aloe šťáva, jablečný jablečný ocet nebo citronová šťáva, brandy - složky, které tvoří vlasy lesk.

Recept na vlasy s esenciálními oleji

Pro přípravu masky jsou oleje obsažené v základně mírně zahřáté ve vodní lázni, po níž jsou do ní opatřeny silně éterické oleje v souladu s poměry doporučenými receptem (50 gramů báze obvykle nepřesahuje 15 kapek éterických olejů) a míchal. Používáte-li olej poprvé - musíte se ujistit, že nedošlo k alergickým reakcím. Chcete-li to udělat, dejte kapku směsi na zápěstí a počkejte 30-40 minut.

Masky na základě esenciálních olejů se nejlépe provádí v kurzech - 10-12 procedur jednou týdně. Mohou být aplikovány jak na umyté vlasy, tak na mírně vysušené ručníky, a na suché, dosud neumývané hlavě.

Hotová směs se aplikuje na kořenovou zónu, pečlivě se nanáší do pokožky hlavy a její zbytky se rozdělují po celé délce vlasů. Poté se nosí sprchová čepice nebo je hlava zabalena v polyethylenu. Masky jsou účinnější v teple - tak je lepší, abyste hodili hlavu ručníkem, šálou nebo položili na starý vlněný klobouk.

Maska obvykle stárne na hlavě od 40 minut do hodiny, ale pokud chcete, můžete ji nechat "pracovat" až na tři hodiny. Poté se olejová směs odmyje teplou vodou a vlasy se důkladně omyjí šamponem.

Maska se směsí esenciálních olejů pro růst a posílení vlasů

Pro výrobu takové masky na 50 gramů základního oleje (olivový, lopuchový, ricínový nebo jejich směs) přidejte polovinu lžičky jojobového oleje a složení esenciálních olejů, které posilují a stimulují krevní oběh:

  • 3 kapky rozmarýnu,
  • 3 kapky levandule,
  • 2 kapky skořice,
  • 2 kapky tymiánu.

Základní oleje se zahřívají ve vodní lázni, k nim se přidá etherový přípravek, po kterém se maska ​​třese do pokožky hlavy a nechá se stát alespoň 40 minut.

Aromatická mastná maska ​​na vlasy

Maska s esenciálními oleji, určená pro mastné vlasy, normalizuje vylučování mazových žláz, dezinfikuje pokožku hlavy, zlepšuje tón vlasů a zabraňuje jejich příliš rychlé kontaminaci. Jako základ se používá jojobový olej, pšeničné klíčky, mandle nebo sezam. Na 50 ml zahřátého základního oleje se přidá 4 až 5 kapek následujících éterických olejů:

Pro mastné vlasy je lepší aplikovat masku na čisté vlasy a důkladně masírovat vůni do pokožky hlavy. Ponořte se půl hodiny, poté si umyjte vlasy. Po zákroku můžete opláchnout hlavu slabým roztokem jablečného octa nebo citronové šťávy (čajovou lžičku produktu ve sklenici teplé vody).

Maska s levandulovým olejem pro suché vlasy

Výživná maska ​​s levandulovým esenciálním olejem působí dobře na suché, poškozené vlasy, poskytuje jim lesk a pružnost a také vyživuje pokožku hlavy, posiluje kořeny a má obecný tonizační účinek. K přípravě je přidáno 50 gramů teplého olivového oleje k:

  • 10 kapek levandulového oleje,
  • 2-3 kapky jasmínového oleje,
  • 2-3 kapky geraniumového oleje.

Můžete také "zvýšit" účinek levandule na vlasovou masku a přidávat do ní surový žloutek.

Pro Více Informací O Suché Vlasy