logo

Je kosík síranu sodného škodlivý v kosmetice?

Nebo je to přirozená složka? O co jde?

Coceth Sulfate sodný je polosyntetický detergent pocházející z kokosových mastných kyselin. Tento měkký pěnivý prostředek se používá v dětských pracích prostředcích, gelech a čisticích prostředcích. Podle autoritativního místa EWG Skin Deep, kde můžete zkontrolovat neškodnost kosmetiky, je to zcela neškodné.

Lauroylsulfát sodný (také mimo jiné odvozený z kokosového oleje) je podle tohoto místa poměrně bezpečný, ale laureth sulfát se nejlépe vyhnout. Také jsem se na internetu setkal s vyvrácením mýtu o škodlivosti těchto prostředků a mají tendenci věřit tomuto článku.

Síran sodný

Dnešní chemický:

Sodík sodný

Skóre rizik EWG:

1 (Měli by být vyšší)

Co to je?

Síran sodný je povrchově aktivní látka / detergent podobný laurethsulfátu sodnému. Používá spektrum kokosových mastných kyselin.

Jaké jsou jeho rizika?

  • Bylo zjištěno, že karcinogenní 1,4-dioxan může zůstat v konečném produktu.
  • Obecně mírnější, ale potenciálně dráždivý. (Zdroj)

Dolní řádek:

Sodný kojový sulfát je laurethsulfát sodný. Je to stejné riziko kontaminace.

Síran sodný

tam je užitečné téma o chemii v prostoru (jako tam -> http://club.passion.ru/viewtopic.php?t=82839). Samozřejmě, že velká polovina není pro mě zajímavá, ale tady jsou některé věci... hledali jsme něco podobného, ​​ale hodí vyhledávač na kosmetiku pokaždé
Včera jsem sledoval program, dokonce i v PACE, o novinkách, které četla "Recepty babičky Agafiho".

o silikonech již diskutovali vše, co se zdá být v příslušném tématu.
Mám největší zájem o povrchově aktivní látky.
kdo je chemik napište všechny podrobnosti

pouze bez pověstí a edifikací - plešatost, lupy, atd.
Zde jsou hlavní PAVES používané v šamponech (pokud je můžete volat, že tak.. není silný v tomto):

- laureth sulfát sodný
- laurylsulfát sodný
- Kořen mýdla
- síran sodný koketní
- Amyl-amonium-sulfát
- Laurylsulfát hořečnatý

Deodoranty laurylsulfátů amonné, laurethsulfát amonný se běžně používají v cenově výhodných šamponech. Detergenty jako laurylsulfát sodný (laurethsulfát sodný), sulfát laurylsulfátu TEA (laurylsulfát TEA), síran laktózy TEA (TEA laurylsulfát) jsou obsaženy ve vysoce kvalitních šamponech.

To je vše, co stojí na začátku složení šamponů. k rozostření..
Jsou-li přísady všechny přírodní typy produktů, a místo LSL existuje "kořen mýdla" - což je přirozený derivát - kořen mýdla, oddenky a kořeny rostlin obsahující významné množství saponinů - organické látky, které dávají řešení pěnovou schopnost, je to opravdu možné? t.j. Je takový šampon dokonalý nebo je tam chytit?
a jak měkký a neškodný je sodík koketní sulfát?
Jak se laurylsulfát sodný liší od laurylsulfátu sodného?
zkrátka, tyto surfaktanty žvýkat. Mám velký zájem..

Laureth Sodium Sodium (Sodium Laureth Sulfate (SLES)) je složka podobná vlastnostem SLS (přidán esterový řetězec). Prvotní složka čisticích prostředků a šamponů. Je to velmi levné a zahušťuje, když se přidá sůl. Vytváří spoustu pěny a dává iluzi, že je hustá, koncentrovaná a drahá. Jedná se o poměrně slabý prací prostředek. Používá se jako smáčedlo v textilním průmyslu. SLES reaguje s jinými složkami a tvoří kromě dusičnanů i dioxiny. Obchodní název Teksapon 70.


Laurylsulfát sodný (SLS) - (skupina C), povrchově aktivní látka, zesilovač (to je látka, která se přidává do krému tak, aby její účinné složky lépe pronikly do pokožky). ALE: s dlouhodobým používáním se hromadí v kůži a poškozuje ji. A také: nedávné studie na University of Georgia Medical College ukázaly, že SLS proniká do očí, stejně jako do mozku, srdce, jater atd. a tam zůstává. To je zvláště nebezpečné pro děti, v tkáních, které se hromadí ve vysokých koncentracích. Tyto studie také ukazují, že SLS mění složení bílkovin očních buněk dětí a zpomaluje vývoj těchto dětí a způsobuje kataraktu. SLS čistí oxidací, ponechává dráždivý film na pokožce těla a vlasů. Může přispívat ke ztrátě vlasů, lupům, působí na vlasové folikuly. Vlasy se vysuší, stávají se křehkými a na koncích se rozdělují. Dalším závažným problémem je sdružení SLS s karcinogenními dioxiny a dusičnany. SLS reaguje s mnoha kosmetickými přísadami a tvoří nitrosaminy (nitráty). Tyto dusičnany vstupují do krve ve velkých množstvích při mytí šampony a gely, kouření a nanášení čisticích prostředků. Mnoho firem často maskuje své produkty SLS jako přirozené, což naznačuje, že "pochází z kokosových ořechů". Poškození lipidové vrstvy pokožky a živých buněk. Komedogenní látky.


SOAP ROOT, radius Saponariae, sušené kořeny rostlin: mýdla (Saponaria officinalis, s. Rubra L. - červená M. to.) Nebo různé typy sádrokartonových toalet (Gypsophila - bílá M. až.). Oba druhy obsahují asi 4% saponinu spolu s cukrem, hlenem a pryskyřičnými látkami. Hlavní oblasti růstu a sklizně: mylnyanki - ve střední a jižní části RSFSR a na Ukrajině, milovníci sádry - ve střední Asii (Turkestan). V medicíně se nenachází žádné vlastní použití, ačkoli existují návrhy na jeho nahrazení importovanými saponinovými rostlinami, jako jsou senega, sarsaparilla, quillaya atd. Vodní výtažek z M. k. Bylo navrženo, aby byl nahrazen správným názvem "saponin" arabic v emulzích. Ze 100 dílů suchého kořene se získá až 35 dílů takového extraktu (Buchholz); 1 hodinu nahrazuje v emulzích 60-100 dílů gumy arabice (M. Shatsky). Otázka působení a neškodnosti kořenů M. a saponinu z ní není zcela objasněna; podle L. Koflera (Kof ler), saponin pouze znásobuje toxicitu současně podávaných látek, zejména srdečních a nervových jedů (viz Saponiny). V technologii M. to a jeho výtažky jsou používány jako emulgační činidlo, stejně jako vytvářet pěnu v hasicích přístrojích, pěnovou pěnu, při výrobě šumivých nápojů (limonáda, pivo), v cukrářském průmyslu za účelem získání persistentních pěn, halva atd. stejně jako ve složení tekutin pro odstraňování skvrn a mytí jemných materiálů namísto mýdla. Z SSSR M. k. Vyváženo; v roce 1925/26 bylo sklizeno 84,29 tun, 38 tun bylo vyvezeno do výše 10 358 zlata. rub. Kvalita M. až. Standardizovaný stav. Standard NKTorg. Lit.: Standardy v rámci celé unie (OST), Léčivé a technické suroviny, 854, 855 a 856, M., 1930.

Sodium Coquette Sulfate - Sodium Coceth Sulfate je polosyntetický detergent pocházející z mastných kyselin z kokosového oleje s použitím modifikovaného ethylenoxidu (oxiran). Je to nejjemnější pěnivý prostředek.

Stručně.. Nerozuměl jsem. ))))))) pokud je nejnebezpečnějším a dokonce i pozitivním kořenem mýdla, pak jaký fík musíš strávit stovky dolarů na drahých šamponech, jestli můžeš jít za 2-3 dolary a jít do šamponu babičky Agafyy koupit?

co je opravdu nejnebezpečnější?
http://livejournal.com/safecosmetic/9895.html

i tady nifiga nechápala)))))))
tak co koupit? kořen mýdla nebo kokosového derivátu? nebo kokos není také wow?

Síran sodný

Pečlivě si přečtěte kompozice svých oblíbených krémů, čisticích prostředků na obličej, šamponů, vlasových balzámů! V některých najdete zajímavou složku - sodík kokosulfát, který okamžitě způsobuje nedůvěru v důsledku "sulfátu". Co se liší od obvyklých sulfátů?

Co je to Sodium Coco Sulfate?

Kokosulfát sodný je povrchově aktivní látka získaná vícestupňovou chemickou úpravou kokosového oleje, která je rozšířena ve výrobě chemikálií pro domácnost. Obsahuje nejmodernější šampony, mýdla, sprchové gely. Hlavní výhodou této látky je schopnost pěnění a dobrý emulgační účinek, šampony s touto složkou pečlivě odstraňují nečistoty a mastnoty z povrchu pokožky a vlasů. Poprvé jako součást produktů osobní hygieny se objevila v šamponech japonských výrobců v 60. letech minulého století a velmi rychle nahradila obvyklé mýdlo.

Škody na těle

Přítomnost této povrchově aktivní látky v kosmetických přípravcích způsobuje nesouhlas mnoha, a to navzdory mnoha nesporným výhodám. Ačkoli Ministerstvo zdravotnictví Austrálie kategoricky odmítá možnost vlivu látek na metabolické procesy těla a karcinogenitu obecně. Negativní účinky používání sodného kokosulfátu byly zjištěny laboratoří.

  • Snižuje elasticitu pokožky.
  • Podráždění kůže, dermatitida.
  • Snížená elasticita pokožky.
  • Akumuluje v epiteliálních tkáních oka, může způsobit zhoršení vývoje zraku dětí.
  • Je to silná látka - mutagen, tj. Podporuje tvorbu rakovinných buněk v těle.
  • Narazí struktura, pružnost vlasů, přispívá k vzniku lupů.
  • Při použití ve složení zubní pasty může způsobit výskyt aftových vředů, stomatitidy.

Srovnání kokosulfátu sodného a laurylsulfátu sodného

kokosulfát sodný všude přidávaný do dětských šamponů

Chemicky jsou tyto látky ve struktuře a vlastnostech velmi podobné, jediný rozdíl je ve způsobu jejich výroby. SLS (laurylsulfát sodný) se vyrábí ošetřením laurylalkoholu, který může být získán dokonce i z ropy, což mnozí považují za neekologický. Kokosulfát sodný (SCS) je všeobecně schválen pro výrobu kosmetiky, protože je povrchově aktivní látkou na bázi kokosového oleje, ve skutečnosti s příměsí přírodních tuků. Konkrétní testy, jako je test podráždění erytrocytů in vitro, zahrnují kokosulfát sodný jako mírně dráždivá látka. A oba jsou sírany, takže jejich přítomnost v šamponu odstraňuje ze seznamu nesulfátů.

Nejnovější trendy v kosmetickém průmyslu jsou stejné: oba srovnávané povrchově aktivní látky se mírně liší v účinku, doporučuje se věnovat pozornost plnému složení a dalším složkám použité kosmetiky.

Kde je to obsaženo?

Nejčastěji - v šamponech běžné značky. Je to součást masivních ručních vlasových šampónů, ručně vyráběných mýdel. Najdete ji ve vanových bombech, někdy v sprchových gelech. Střední a prémiové zubní pasty založené na tomto detergentu. Často výrobci takových kosmetických prostředků uvedou na štítku "bez SLS". Je třeba poznamenat, že zahraniční výrobci mají mnoho synonym pro název sodný kokosulfát ve složení svých výrobků:

  • MONOCOCOYL ESTER, SODIUM SALT SULFURIC ACID.
  • KYSELINA SÍROVÁ, MONOCOCOYL ESTER, SODNÍ SÓL.
  • KYSELINA SÍROVÁ, MONOKOCO ALKYL ESTERY, SODNÉ SÓLY.

Kde mohu koupit a přibližovat ceny sodného kokosulfátu?

Mnoho pro svou vlastní výrobu šamponů a jiných kosmetických přípravků používá tuto složku. Můžete si je koupit v internetových obchodech za cenu jen 10 dolarů za kilogram. Na některých místech nabízejí balení a 250, 500 gramů. Tam jsou také zajímavé velkoobchodní nabídky na čínských místech, jako je Alibaba, nicméně, nikdo nebude zaručit pro chemickou čistotu tohoto činidla, protože lauryl sulfát a laureth sulfát a další povrchově aktivní látky, vizuálně se neliší. Na mnoha místech najdete připravené základny pro šampony od evropských výrobců, obohacené o vitaminy, oleje a rostlinné výtažky na bázi sodného kokosulfátu. Cenový rozsah těchto produktů začíná od 2 dolarů za 250 mililitrů a až 30 dolarů za stejný objem.

A přesto byste neměli být příliš opatrní při používání sodíku kokosulfátu v každodenním životě. Vědci z různých zemí opakovaně potvrdili, že ve formě a koncentraci, v níž jsou povrchově aktivní látky používány v moderních chemikáliích pro domácnost, není možné dosáhnout vážného poškození těla. Koncentrace v dokončeném šamponu jsou mizerné a ukázaly se alespoň některé významné škody a kůže "vynechala" reakční složku vnitřním orgánům, je třeba si vlasy denně omýt 8 hodin a ne měsíc.

Pokud myšlenky na otravu těla nedávají odpočinek, existuje snadný způsob, jak 100% vyhnout nasávání síranu do pokožky - navlhčete hlavu čistou vodou a počkejte 5-10 minut a poté použijte šampon jako obvykle. V důsledku toho se vlhká povrchová epidermis stane zcela neprostupným.

Sdílet "Kokosulfát sodný - kokosové blaženosti nebo stále" sírany a sírany v Africe "?"

Síran sodný

Ti z vás, kteří se již dlouhou dobu připojili k Beauty bludišti, pravděpodobně nepostoupili na pozici v květnu loňského roku - Clean - klíč k nemoci? Nebo jaké nebezpečí ukrývá kosmetické čisticí prostředky. Ačkoli to nebylo nutné číst, protože diskuse o poškození sulfátů, jako je laurylsulfát sodný v šamponech a jiných detergentech, nemůže opustit nás ani samotná média.

A když je někdo připraveni roztrhat hrdlo na kousky, tvrdit, že sírany způsobují vlasům větší škody než dobré, někteří výrobci aktivně mění povrchově aktivní látky ve svých vzorcích na blahodárnější. Ale skutečně je mění? Od té doby, co jsem se rozhodla odstranit šampony se sulfáty z mého života, neustále hledám. Někdy (a více nedávno) narazím na vzorce, kde je hlavním surfaktantem sodný kokosulfát. Vzpomínám si, když jsem s ním našel šampon, byl jsem strašně šťastný - "tady je, moje dlouho očekávané spasení!"

Ani jedna věc. Pochybnost mě přemohla. Dispel jsem se rozhodl pro google. Marně, marně. Zakončila jsem ještě více rozptýlených diskusí v duchu "není rozdíl mezi laurylsulfátem sodným a sodným kokosulfátem". Nemůžeš ani představit, kolik článků a fór (většinou v angličtině) musím lopata. Nakonec jsem dospěl k nějakému odbornému názoru, že tyto povrchově aktivní látky však nejsou synonymem. A to správně, i EWG je nepovažuje za stejné. Takže záležitost je u konce. by to bylo


Jaké bylo mé překvapení, když o rok později jsem od nás obdržel informační bulletin velmi uznávaný zdroj Chemického dne! V tom jsou všechny body výše uvedené uspořádány snadno a jednoduše. Překladám pouze to, co je napsáno, protože chápu, že někde jsou lidé, kteří touží po poznání jako já. Takže

Kokosulfát sodný má velmi podobné vlastnosti jako laurylsulfát sodný. Při výrobě laurylsulfátu sodného se používá mastná kyselina - kyselina laurová (kyselina laurová) extrahovaná z kokosu nebo jiného zdroje. Kyselina sírová a pak uhličitan sodný se aplikují na kyselinu lourovou, čímž se získá laurylsulfát sodný.

Při výrobě kokosulfátu sodného se nepoužívá ani jedna kyselina laurová, ale celá směs mastných kyselin jejich kokosového oleje. Tato směs reaguje také s kyselinou sírovou a potom s uhličitanem sodným. Tedy Konečný produkt (kokosulfát sodný) není nic jiného než směs laurylsulfátu sodného, ​​síranu kaprylového sodíku, síranu křemičitanu sodného, ​​síranu sodného, ​​stearylsulfátu sodného atd. A místo toho, aby bylo uvedeno všechno na obalu, byl vynalezen kolektivní název - sodík kokosulfát.

Proto přítomnost kokosulfátu sodného ve vzorci nese stejné riziko jako přítomnost SLS - podráždění pokožky a očí, zbavuje vlasy jeho přirozeného mazacího mechanismu (negativní účinek na mazové kanály), tvorbu nitrosaminů při vystavení působení triethanolaminu.


Chcete se dozvědět o aktualizacích make-upu jeden z prvních? Chcete vědět, jak neplýtvat penězi na zjevně neúčinné výrobky péče? Vždycky jste chtěli vědět, z čeho je vyrobena vaše smetana, ale obávali jste se, aby o tom přemýšleli? Informační bulletin Beauty Bludiště je odpovědí na tyto a mnoho dalších otázek. Nenechte si ujít jedno písmeno, přihlaste se nyní!

Co je somium kokosulfát - srovnání s jinými nadouvadly a účinky na tělo

V poslední době se mnoho žen více zaměřilo na čtení složení přípravků pro péči o pleť a péči o vlasy. To je způsobeno skutečností, že média obdržela mnoho informací o nebezpečí síranu pro zdraví. V důsledku toho jsou spotřebitelé ocelářské kosmetiky obezřetní se slovem sulfát na jejich obalu, ne zcela pochopili, o jakou látku mluví.

Kokosulfát sodný

Síran sodný koks je aniontové povrchově aktivní činidlo. K výrobě této látky se používá kombinace různých mastných kyselin extrahovaných z kokosového oleje. Tyto kyseliny zpočátku chemicky reagují s kyselinou sírovou a následně uhličitanem sodným. Tudíž lze říci, že kokosulfát sodný je běžným názvem pro skupinu následujících látek: laurylsulfát sodný, kapronátsulfát sodný, síran křemičitý sodný, síran sodný, stearylsulfát sodný apod. Často se vyskytuje v různých šamponech, pěně, mýdlo, sprchové gely a dovoluje jim dobře pěnit a reagovat s vodou.

Škody na těle

Zákaz používání síranu sodného koksu při výrobě kosmetiky, kvůli závažnému negativnímu dopadu na tělo - ne. Ale laboratorně se objevily některé negativní důsledky po použití detergentů s touto látkou. Patří sem:

Je pravda, že kokosulfát je stejný jako SLS?

Ano, sodná sůl kokosového sulfátu (SCS) je aniontová povrchově aktivní látka, která je odvozena z kokosového oleje. Ano, sodík Coco Sulfát je velmi podobný složení jako Lauryl Sulfát sodný. Jediný rozdíl spočívá v tom, že místo použití jediného laurylalkoholu jako výchozího materiálu v SLS produkuje Coco Sulfate směs mastných kyselin z kokosového oleje, která reaguje s kyselinou sírovou a uhličitanem sodným.

Coco Sulfát je však méně účinný než Lauryl Sulfát sodný: podle testu červených krvinek (in vitro) je SLS "otravný" více než Coco Sulfate - je to "mírně otravné". Protože kokosulfát je povolen v certifikované přírodní kosmetice. Ale je to ještě síran. Kdo chce být jistý, že produkt bez síranů, musíte přečíst kompozici pečlivě! Sírany jsou vždy snadno rozpoznatelné v seznamu složek slovem Sulfát.

Síran sodný

O Síranu křemičitanu sodného: Sodná sůl kobaltu je sodná sůl polyethylenglykolu a kokosového alkoholu.

Funkce: Surfaktant - Čisticí prostředek; Povrchově aktivní látka - emulgační činidlo; PÁLENÍ

Synonymum: SODIUM POLYETHYLENE GLYCOL (1-4) SULFÁT KOROTÉNOVÉHO ETHERU; SULFÁT SODNÝ POLYOXYETHYLÉN (1-4) KOKUTÝ ETHER

Použijte omezení

Datové mezery

Zdroje dat

Produkty obsahující přísadu

O hodnoceních Skin Deep®

O společnosti EWG VERIFIED ™

ÚŘADY 1436 U ulice. NW, Suite 100 | Washington, DC 20009 | (202) 667-6982
CALIFORNIA OFFICE 500 Washington St., Suite 400 | San Francisco, CA 94111
MIDWEST OFFICE 111 3. Avenue South, Suite 240 | Minneapolis, MN 55401
SACRAMENTO OFFICE 910 K Street, Suite 340 | Sacramento, CA 95814

Pracovní skupina pro ochranu životního prostředí je 501 (c) (3) nezisková společnost, EIN 52-2148600.
Copyright © 2007-2019, EWG. Všechna práva vyhrazena. Ochrana osobních údajů | Právní odmítnutí odpovědnosti

Síran sodný

Zinečnatý sulfát

Jaký je náš závěr? Musíme jen doufat, že se výrobci budou držet schválených norem a nebudou tyto látky ve vysoké koncentraci ", takže bude více pěny." Upřímně řečeno, nevím přesně, jak se o tom dozvědět od nich. Ale slibujeme, že vám brzy povíme. Pokud někdo chce v této databázi zkontrolovat nějakou složku šamponu, pomůže vám webová stránka cir-safety.org. Při hledání složek zadejte název součásti a systém vám dává zprávu.

1 komentář:

"Když byl Dr. Green požádán, zda jeho příbuzní přestali kupovat výrobky obsahující SLS, odpověděl:" Ne, všichni pokračovali v nákupu oblíbených šamponů, které obsahovaly SLS nebo SLES. Možná to může být zajímavé, ale tyto látky jsou získávány z přírodních surovin Obecně je používá celý svět a nelze říci, že lidé umírají a onemocní jen kvůli tomu. "- Přesně to, že zelenina SLS a SLES nejsou tak nebezpečné jako deriváty ropy a jsou dokonce používány v levných verzích" zelené "a organická kosmetika, ale všechno sýr - bór je právě to Rastlinné surové ulfáty neobsahují ty škodlivé látky, které obsahují sírany z rafinovaných produktů, a jsou obsaženy ve všech gelech, čisticích přípravcích na obličej a šamponech masového segmentu, dokonce i v USA a Evropě. protože to vůbec neznamená, že SLS nebo SLES se hromadí v buňkách mozku nebo jater, ale že zničí vlasové folikuly a velmi agresivně, stejně jako dráždí pokožku hlavy, což způsobuje hoření a svědění, pronikající do vrstev pokožky. První společnosti, které vyvinuly lék na plešatost, vyřadily ze seznamu kosmetiky síranové šampony. Chcete být plešatý, chcete to tak? Šampony na glykosidy jsou například získávány z rostlinných materiálů a molekuly glykosidu jsou tak velké, že na rozdíl od ostrých a malých molekul síranu sodného nemohou proniknout do kůže, neumývat se a netvoří si na kůži film. Totéž platí o jiných povrchově aktivních látkách, jako jsou saponiny, soda, hořčice, která dokonale odstraňuje tuk i ve studené vodě. Na příkladu naší rodiny: Vyřadili jsme ze seznamu osobních hygienických výrobků sulfátové šampony. Dolní linie: tatínka plešatost byla téměř zarostlá, moje vlasy přestaly padají, matka byla hustá, ale její tenké vlasy byly mnohem silnější a silnější. A tělo lze obecně umýt různými užitečnými mýdly. Obecně platí, že proč se otrávíte, jestli je nyní mnoho prostředků prakticky neškodné chemie, biochemie?

Sodná sůl sodná

1 laurylsulfát sodný

2 dodecylsulfát sodný

  1. dodecylsulfát sodný

dodecylsulfát sodný
Chemický detergent používaný k ničení buněčných membrán k uvolnění obsahu buněk
[http://www.dunwoodypress.com/148/PDF/Biotech_Eng-Rus.pdf]

Témata

  • biotechnologie
  • dodecylsulfát sodný

3 laurylsulfát sodný

  1. laurylsulfát sodný

Témata

  • biotechnologie
  • laurylsulfát sodný

4 laurylsulfát sodný

5 laurylsulfátu sodného

6 dodecylsulfátu sodného

7 surového sulfátu sodného

8 dodecylsulfátu sodného

9 laurylsulfátu sodného

10 laureth sulfátu sodného

11 laurylsulfátu sodného

12 olefin sulfátu sodného

13 tridecetsulfátu sodného

14 síranu zirkoničitého sodného

15 dodecylsulfát sodný

16 dodecylsulfátu sodného

17 dodecylsulfátu sodného

18 síranu zirkoničitého sodného

19 laurylsulfátu sodného

20 olefin sulfátu sodného

Viz též v dalších slovnících:

Je to polosyntetický detergent, který byl získán za použití ethylenoxidu (oxiranu). Jedná se o jemnější pěnivý prostředek, který se nachází v čisticích prostředcích pro děti, na gelech a čisticích prostředcích... Wikipedia

Sdílejte odkaz se zvýrazněným

Přímý odkaz:

Pro naše stránky používáme cookies. Pokračujte v používání tohoto webu, souhlasíte s tím. Dobře

Pro Více Informací O Suché Vlasy